H Alibaba ξεκίνησε στην Κίνα δοκιμές αυτόνομων συστημάτων οδήγησης

Σχετικά άρθρα

Αν και θεωρώ αδύνατο να μην γνωρίζεις την κινέζικη εταιρία, η Alibaba δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στις cloud υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή είναι η έκτη μεγαλύτερη ιντερνετική εταιρία παγκοσμίως με βάση τον τζίρο της (πίσω από την Amazon, την Alphabet Inc., την jd.com, το Facebook και την Tencent).

Ακόμα, από τον Απρίλιο του 2016 η Alibaba είναι η μεγαλύτερη και πολυτιμότερη εταιρία λιανικής στον κόσμο, με δραστηριότητες σε περισσότερες από 200 χώρες, με τις πωλήσεις της και τα κέρδη της να ξεπερνούν όλες τις αμερικάνικες εταιρίες λιανικής (συμπεριλαμβανομένων των Walmart, Amazon, eBay και Cart) από το 2015.

Όπως καταλαβαίνεις δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός της τεχνολογίας των αυτόνομων οχημάτων, και σύμφωνα με πηγές από την χώρα προέλευσης της, η Alibaba έχει ξεκινήσει δοκιμές της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε τακτική βάση σε δημόσιους δρόμους σε όλη την Κίνα.

Στόχος της είναι να αναπτύξει αυτόνομο σύστημα επιπέδου 4, πράγμα που σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα θα μπορούν να οδηγούνται μόνα του στις περισσότερες συνθήκες, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Η Alibaba δεν είναι η πρώτη κινέζικη εταιρία που εξελίσσει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, καθώς οι ανταγωνιστές της στο Baidu και Tencent -με τις τρεις εταιρίες να είναι γνωστοί συλλογικά ως BAT- έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες.

Η Alibaba θέλει να προσλάβει 50 ακόμη ειδικούς για το ερευνητικό της εργαστήριο ΑΙ και σύμφωνα με μια έκθεση της McKinsey, η Κίνα θα μπορούσε να αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για την αυτόνομη οδήγηση οχημάτων και υπηρεσιών κινητικότητας, και οι βιομηχανίες της θα μπορούσαν να αξίζουν περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030.

Ο πρόεδρος της Alibaba Cloud, Simon Hu Xiaoming, μιλώντας σε διάσκεψη cloud computing τον περασμένο μήνα στην Κίνα, δήλωσε ότι το όραμα της εταιρείας είναι να οικοδομήσει έναν έξυπνα συνδεδεμένο κόσμο μέσω τεχνολογιών μετασχηματισμού [internet of things]. Αυτό το πλάνο θα δημιουργήσει ένα δίκτυο 10 δισεκατομμυρίων συνδεδεμένων συσκευών, που θα δημιουργηθούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και ο αριθμός αυτός θα περιλαμβάνει και οχήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...