Το ηλεκτρικό Renault Zoe σε αγώνα 2.500 χλμ. στη Δυτική Σαχάρα

Σχετικά άρθρα

Οι Solen Kerleroux και Carine Poisson, δύο εργαζόμενες της Renault, αποφάσισαν να λάβουν μέρος με ένα Zoe στο Rallye des Gazelles, μια περιπέτεια 2.500 χλμ. στη Δυτική Σαχάρα, όπου οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν για τον προσανατολισμό τους μόνο μια πυξίδα και ένα χάρτη κλίμακας 1:100.000.

Οι Solen Kerleroux και Carine Poisson, εργάζονται στη γαλλική εταιρία ως μηχανικοί για περισσότερα από 15 χρόνια και είχαν συμμετάσχει στον συγκεκριμένο αγώνα στο παρελθόν οδηγώντας ένα τετρακίνητο όχημα. Η απόφασή τους όμως να ολοκληρώσουν τον αγώνα οδηγώντας ένα Zoe αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό, αφού θα ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα που ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα ήταν στη λίστα των συμμετοχών.

Η πρόκληση ήταν ακόμα μεγαλύτερη, καθώς το αυτοκίνητο έχει ελάχιστες μετατροπές σε σχέση με το μοντέλο που βρίσκεις στις αντιπροσωπείες της Renault. Το αγωνιστικό είχε μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, ελαστικά για εκτός δρόμου οδήγηση και προστατευτικές ποδιές κάτω από τον κινητήρα.

Από την άλλη πλευρά όλα τα βασικά μηχανικά μέρη, όπως ο κινητήρας και οι μπαταρίες έμειναν ανέγγιχτα, με την μετάδοση της κίνησης να μεταφέρεται αποκλειστικά στους δύο εμπρός τροχούς.

Χάρη στη ροπή του ηλεκτροκινητήρα, στην απουσία κιβωτίου ταχυτήτων, αλλά και την ευελιξία του μοντέλου επέτρεψαν στο πλήρωμα, όχι απλά να ολοκληρώσουν τον αγώνα, αλλά και να απολαύσουν αναλογικά ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο άνεσης και ησυχίας σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους.

Όσον αφορά στην αυτονομία, το πλήρωμα δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα. Επιλέγοντας άλλες φορές δρόμους (μικρότερη κατανάλωση ενέργειας) και άλλες φορές εκτός δρόμου διαδρομές (μικρότερη απόσταση προς τον προορισμό, αλλά μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας) κατέκτησαν τη 2η θέση στην κατηγορία Crossover/SUV, μπροστά από θεωρητικά πολύ πιο κατάλληλα για τη δοκιμασία οχήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...

Στις 4 Απριλίου τα αποκαλυπτήρια του Renault Captur facelift

Έχουν περάσει 4,5 χρόνια από τη στιγμή που η Renault αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά του Captur, με τη γαλλική εταιρία να ετοιμάζει το facelift...
Autoblog.gr