Πριν μια εβδομάδα, η Aston Martin ανακοίνωσε πως το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Vanquish θα ονομαστεί DBS Superleggera. Αυτό δεν ενοχλεί την εταιρία να συνεχίσει τις δοκιμές εξέλιξης του και τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στο Nurburgring για να γίνει το πιο ικανό μοντέλο στην γκάμα της. Σύμφωνα με την βρετανική εταιρεία, με το όνομα Superleggera τιμά την ιταλική Carrozzeria Touring Superleggera, με την DBS Superleggera να διαθέτει τα υψηλότερα επίπεδα επιδόσεων και σχεδίασης, ενώ θα είναι και αρκετά ελαφριά.

Περισσότερες επίσημες λεπτομέρειες για την DBS Superleggera θα αποκαλυφθούν τον Ιούνιο του έτους και όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer, το αυτοκίνητο είναι εντυπωσιακά καλό και έχει εξελιχθεί ώστε να τεθεί ακριβώς απέναντι στην Ferrari 812 Superfast, και όχι στην Bentley Continental GT, όπως συνέβαινε παραδοσιακά. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει τον υπερπολυτελές χαρακτήρα του για να αποκτήσει πιο σπορ χαρακτηριστικά.

Μηχανικά, το grand tourer θα κινείται από τον νέο 5,2-λίτρων V12 turbo κινητήρα της DB11, ο οποίος όμως θα αποδίδει περισσότερα από 600 άλογα, με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες να λένε για 820 άλογα. H Vanquish θα χρησιμοποιήσει τη δική της έκδοση της δομής της DB11, αλλά λόγω της πιο επιθετικής εστίασης, η Vanquish θα έχει αναβαθμισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά, με το αμάξωμα να είναι χαμηλότερο, ενώ θα διαθέτει και μηδενικές κλίσεις στις στροφές.