Βρισκόμαστε εννιά εβδομάδες πριν από το Αυστριακό Grand Prix, έτσι ήταν καιρός να μάθουμε τα ελαστικά που θα έχουν στη διάθεσή τους οι οδηγοί. Σίγουρα, μεσολαβούν πέντε Grands Prix μέχρι τότε, αλλά οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι, αφού ορίζουν ότι οι γόμες θα πρέπει να δημοσιεύονται τουλάχιστον εννιά εβδομάδες πριν από κάθε Grand Prix εντός Ευρώπης.

Η Pirelli, λοιπόν, θα διαθέσει την ultrasoft, την πολύ μαλακή και τη μαλακή γόμα για τον ένατο αγώνα της χρονιάς, όπως και στην Αυστραλία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γαλλία, με τη συγκεκριμένη τριάδα να αποτελεί τη δημοφιλέστερη, όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα.

Κάθε πιλότος είναι υποχρεωμένος να κρατήσει ένα σετ μαλακότερης -εκ των τριών- γόμας για το Q3. Για τους δέκα οδηγούς που δε θα περάσουν στον τελικό των κατατακτήριων, έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο σετ κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Επίσης, κάθε οδηγός θα πρέπει να έχει διαθέσιμο για την Κυριακή ένα σετ από τις άλλες δύο γόμες. Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τα υπόλοιπα 10 από τα 13 σετ που θα έχουν κατά τη διάρκεια ενός 3ημέρου.

Grand Prix Ροζ Μοβ Κόκκινο Κίτρινο Λευκό Μπλε Πορτοκαλί
Αυστραλία Ultrasoft Πολύ μαλακά Μαλακά
Μπαχρέιν
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Κίνα
Ultrasoft Μαλακά Μεσαία
Αζερμπαϊτζάν
Ultrasoft Πολύ μαλακά Μαλακά
Ισπανία
Πολύ μαλακά Μαλακά Μεσαία
Μονακό
Hypersoft Ultrasoft Πολύ μαλακά
Καναδάς
Hypersoft Ultrasoft Πολύ μαλακά
Γαλλία
Ultrasoft Πολύ μαλακά Μαλακά
Αυστρία
Ultrasoft Πολύ μαλακά Μαλακά