Μία από τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Liberty Media είναι η αύξηση της δημοτικότητας της Formula 1 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για την ώρα, ο μοναδικός αγώνας στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού διεξάγεται στο Austin, όμως οι Αμερικανοί θέλουν αυτό να αλλάξει από την επόμενη κιόλας σεζόν, και πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, με τα σχέδια να κάνουν λόγω για συμβόλαιο 10 ετών.

Το Μαϊάμι είναι η πίστα που πιθανότατα θα φιλοξενήσει τον δεύτερο αγώνα στις ΗΠΑ, με την Miami City Commission να ψηφίζει την επόμενη εβδομάδα την πρόταση για συνεργασία με την διοίκηση της Formula 1, ωστόσο το αρνητικό -για τους περισσότερους οπαδούς που θέλουμε καθαρόαιμες πίστες- είναι πως το Grand Prix θα διεξαχθεί στους δημόσιους δρόμους, κάτι που έχει να συμβεί από το 1991 γενικότερα σε αμερικανική μεγαλούπολη.

Ο Sean Bratches, Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1 για το εμπορικό κομμάτι, δηλώνει ικανοποιημένος από τις προσπάθειες του Μαϊάμι, λέγοντας πως υπάρχουν προοπτικές για έναν λαμπρό αγώνα.

Εκτιμούμε το ενδιαφέρον της κοινωνίας για τη διοργάνωση ενός αγώνα Formula 1 και ανυπομονούμε να δουλέψουμε με τους τοπικούς αξιωματούχους και μετόχους, για να δώσουμε σε αυτό το όραμα σάρκα και οστά. Το Μαϊάμι είναι μία από τις πιο εμβληματικές πόλεις στον κόσμο, κάτι που, σε συνδυασμό με την ισχυρή τουριστική υποδομή, το καθιστά τον ιδανικό προορισμό για τη Formula 1 και τους οπαδούς της.