Με θερμική κάμερα το νέο Volkswagen Touareg

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen κάνει το Touareg να “βλέπει” στο σκοτάδι, τοποθετώντας σε αυτό ένα σύστημα νυχτερινής όρασης που χρησιμοποιεί μια θερμική υπέρυθρη κάμερα.

Η κάμερα βρίσκεται τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και μπορεί να ανιχνεύσει την θερμότητα που εκπέμπουν οι άνθρωποι και άλλοι ζωντανοί οργανισμοί. Το σύστημα μπορεί να εντοπίσει πεζούς, ποδηλάτες και ​​ζώα σε απόσταση από 10 έως 130 μέτρα.

Όταν το σύστημα ανιχνεύσει κάποιο εμπόδιο, ενημερώνει έγκαιρα τον οδηγό και το εμφανίζει στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Επίσης το σύστημα μπορεί να προβλέψει την πορεία που ακολουθεί το εμπόδιο και αν αυτό έχει τροχιά που συμπίπτει με την τροχιά του αυτοκινήτου, τότε εμφανίζεται με κόκκινο φόντο. Με κίτρινο φόντο εμφανίζει πχ έναν πεζό που περπατά στο πεζοδρόμιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...