Η Volkswagen κάνει το Touareg να “βλέπει” στο σκοτάδι, τοποθετώντας σε αυτό ένα σύστημα νυχτερινής όρασης που χρησιμοποιεί μια θερμική υπέρυθρη κάμερα.

Η κάμερα βρίσκεται τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και μπορεί να ανιχνεύσει την θερμότητα που εκπέμπουν οι άνθρωποι και άλλοι ζωντανοί οργανισμοί. Το σύστημα μπορεί να εντοπίσει πεζούς, ποδηλάτες και ​​ζώα σε απόσταση από 10 έως 130 μέτρα.

Όταν το σύστημα ανιχνεύσει κάποιο εμπόδιο, ενημερώνει έγκαιρα τον οδηγό και το εμφανίζει στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Επίσης το σύστημα μπορεί να προβλέψει την πορεία που ακολουθεί το εμπόδιο και αν αυτό έχει τροχιά που συμπίπτει με την τροχιά του αυτοκινήτου, τότε εμφανίζεται με κόκκινο φόντο. Με κίτρινο φόντο εμφανίζει πχ έναν πεζό που περπατά στο πεζοδρόμιο.

  • αν και πλεον δεν βλεπω τηλεοραση…..καπου εκει στο 1996+…ειχε στην ΕΡΤ1 ενα ντοκυμαντερ για τα αυτοκινητα του μελλοντος…και για την τοτε τεχνολογια που εχουν….χαρακτηριστικο αποσπασμα που θα εχουν δει οι περισσοτεροι για την MCLAREN F1 με τον χρυσο στον κινητηρα……

    τεσπα…..ανεφερα τοτε και για τα φωτα..και ελεγε πως καθημερινα αυτοινητα θα εχουν ειτε ninght vision..ειτε θερμικες καμερες για να βλεπουν οι οδηγοι τους πεζους πιο ευκολα…….και να πλεον που σιγα σιγα το βλεπουμε !!!

    • rous

      Εξοπλισμος της S class απο το 2005!