Η Hyundai ετοιμάζει νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο

Σχετικά άρθρα

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Hyundai, ο Luc Donckerwolke δεσμεύτηκε να δώσει ένα τέρμα στον βαρετό σχεδιασμό των μοντέλων της. Η αρχή έγινε με το υπέροχο Le Fil Rouge concept που παρουσιάστηκε πριν από δύο μήνες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Αργότερα αυτό το έτος η Hyundai θα παρουσιάσει ένα ακόμη πρωτότυπο που θα σηματοδοτήσει τη νέα σχεδίαση.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο σχεδιαστής της Hyundai, Sang-yup Lee, επανέλαβε τα σχέδια της εταιρείας να μην προσφέρει στην αγορά μοντέλα με σχεδιασμό τύπου “μπάμπουσκα”, μιας και επιθυμία της είναι να μην δημιουργήσει έναν ενιαίο σχεδιασμό και στη συνέχεια να τον προσαρμόσει για όλα τα στυλ και τα μεγέθη αμαξώματος.

Συνεχίζοντας, χρησιμοποίησε σκακιστική ορολογία περιγράφοντας το Le Fil Rouge concept ως την «βασίλισσα» της νέας σχεδιαστικής γλώσσας “Sensuous Sportiness” της εταιρείας, με το νέο πρωτότυπο να είναι ο “αξιωματικός”. Όπως είπε:

Έχεις έναν βασιλιά, μια βασίλισσα, έναν αξιωματικό, έναν ιππότη – είναι όλοι διαφορετικοί αλλά γίνονται ομάδα όταν είναι όλοι μαζί. Αυτή είναι η στρατηγική μας. Το ονομάζω Hyundai look και όχι οικογενειακό look.

Σύμφωνα με τον Lee, η Hyundai πρέπει να θεωρηθεί ως μια πιο συναισθηματική εταιρεία και ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αυξηθεί η έμφαση που δίνει στον ελκυστικό σχεδιασμό των μοντέλων της. Η σχεδιαστική γλώσσα “Sensuous Sportiness” εμπνέεται από τα ιταλικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1960 και του 1970 και έχει εφαρμοστεί στα Santa Fe, LaFesta, Nexo και Kona.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...

Η Hyundai ανακαλεί 14.117 Tucson

Η Hyundai προχωρά στην ανάκληση 14.117 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Απριλίου 2021 και 21 Αυγούστου 2023, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ο...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...