Εδώ και χρόνια υπάρχει το στερεότυπο που θέλουν τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη Κίνα να μην έχουν την ίδια ποιότητα σε σύγκριση με αυτά που κατασκευάζονται σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Κορέα. Η Volvo ωστόσο έχει διαφορετική άποψη και όπως δήλωσε ο Robin Page, αντιπρόεδρος σχεδιασμού της σουηδικής εταιρείας, τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη Κίνα είναι ποιοτικότερα από τα Ευρωπαϊκά

Όπως είπε, υπάρχει λιγότερη αυτοματοποίηση στα κινεζικά εργοστάσια σε σχέση με τα ευρωπαϊκά, κάτι που επιτρέπει το ανθρώπινο δυναμικό να κάνει γρηγορότερες προσαρμογές και αλλαγές στη διαδικασία παραγωγής. Όπως είπε:

Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι η ποιότητα των αυτοκινήτων είναι καλύτερη στην Κίνα από ότι στην Ευρώπη. Όλοι ανησυχούσαν για την ποιότητα, αλλά μόλις ξεκίνησε η παραγωγή στα κινέζικα εργοστάσια τα αυτοκίνητα αποδείχτηκαν πιο ποιοτικά.

Για να είμαι ειλικρινής, αν μιλήσεις με άτομα που εργάζονται στα εργοστάσια παραγωγής στην Ευρώπη, θα διαπιστώσεις πως υπάρχει τόση αυτοματοποίηση στο σύστημα που δεν έχεις χειροκίνητη διόρθωση.

Στη Κίνα υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι και λιγότερη αυτοματοποίηση, κάτι που σου επιτρέπει να είσαι πιο αυστηρός με τις ανοχές και να κάνεις πιο λεπτομερείς και γρήγορες αλλαγές στη διαδικασία παραγωγής.

Η Volvo κατασκευάζει το S90 για την Ευρωπαϊκή και Αμερικάνικη αγορά και στα εργοστάσιά της στη Κίνα, ενώ εκεί θα κατασκευάζει και τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Η Volvo δεν είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που κατασκευάζει μοντέλα της στη Κίνα και τα εξάγει παγκοσμίως. Η νέα γενιά του Ford Focus για την αγορά των ΗΠΑ θα κατασκευάζεται στη Κίνα, ενώ και η BMW iX3 θα κατασκευάζεται στη Κίνα.