H BMW δίνει συμβουλές στην Tesla για την παραγωγή του Model 3

Σχετικά άρθρα

Το ότι η Tesla αντιμετωπίζει προβλήματα με την παραγωγή του Model 3 δεν υπάρχει άνθρωπος που ασχολείται με το αυτοκίνητο και να μην το ξέρει. Φαίνεται, όμως, ότι αυτά λύνονται και σύντομα η αμερικάνικη εταιρία θα κατασκευάζει 500 Model 3 ανά ημέρα και θα πιάσει τους στόχους της. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους της δυσκολίας παραγωγής του entry-level μοντέλου ήταν η υπερβολική αυτοματοποίηση της γραμμής παραγωγής του, με τον Elon Musk να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Πάνω σε αυτό βασίζονται και οι συμβουλές που δίνει ο Oliver Zipse, επικεφαλής παραγωγής της BMW, καθώς σε συνέντευξη του στο Bloomberg κατά την διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της εταιρίας, δήλωσε:

Παραγωγή αυτοκινήτων σε κύκλους 60 δευτερολέπτων: Αυτός είναι ο κυριότερος παράγοντας. Η πλήρης αυτοματοποίηση της διαδικασίας συναρμολόγησης δεν είναι ο στόχος μας, επειδή ο άνθρωπος με τις μοναδικές ιδιότητές του είναι αναμφισβήτητα ευέλικτος.

Ίσως να υπάρχει περισσότερη ευελιξία στην top-end κατηγορία με αξία πάνω από 100.000 ευρώ, αλλά μόλις εισέλθεις σε κατηγορίες με όγκους όπως η Σειρά 3 ή ακόμα και η Σειρά 5, η διατήρηση του κόστους υπό έλεγχο είναι πρωταρχικής σημασίας. Δεν μπορείτε να αφήσετε τον εαυτό σου να είναι αναποτελεσματικός εκεί.

Η BMW έχει ανακοινώσει πως μέσα στο 2018 θα παρουσιάσει αρκετά ηλεκτρικά πρωτότυπα, τα οποία θα περάσουν στη παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια. Ανάμεσα σε αυτά θα βρίσκεται και το iX3, η ηλεκτρική έκδοση της X3 που θα βγει στην αγορά το 2020.

Το iNext θα κυκλοφορήσει το 2021, με το i Vision Dynamics να περνά στην αγορά με το όνομα i4 και να έχει αυτονομία 700 χλμ ανά φόρτιση. Μέσα στην επόμενη δεκαετία, η γερμανική εταιρία θα έχει στην αγορά 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, 12 εκ των οποίων αμιγώς ηλεκτρικά.

Με τον Zipse να πιστεύει ότι μια αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να είναι ευέλικτη εάν θέλει να είναι κερφοφόρα παράγοντας ηλεκτρικά οχήματα, προσθέτοντας:

Ετοιμάζουμε τις πλατφόρμες των αυτοκινήτων μας και τα εργοστάσια μας για την ευέλικτη ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας. Για εμάς, η δημιουργία αυτής της ευελιξίας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προσφέρουμε κερδοφόρα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πώς θα αναπτυχθεί η ζήτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επομένως η ευελιξία είναι καθοριστική. Η μελλοντική ζήτηση της αγοράς για ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι μια ακριβής επιστήμη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr