DTM 2018 Lausitzring, 2ος Αγώνας: O Paffett τη νίκη, το “2/2” η Mercedes

Σχετικά άρθρα

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για τη Mercedes, αφού, μετά την pole position του Lucas Auer και την πρώτη νίκη του Edoardo Mortara με την εταιρεία από τη Στουτγκάρδη, ο Gary Paffett αναδείχθηκε νικητής στον σημερινό αγώνα, κατακτώντας παράλληλα την 22η νίκη της καριέρας του, όλες με την Mercedes. Δεύτερος τερμάτισε ο Marco Wittmann και ο Pascal Wehrlein συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών, στην πρώτη παρουσία του εκεί μετά την επιστροφή του στο DTM.

Σίγουρα ένα από τα πρόσωπα του διημέρου ήταν ο πρωτοεμφανιζόμενος στο πρωτάθλημα Αυστριακός Philipp Eng. O οδηγός της BMW, μετά τη χθεσινή τρίτη θέση στον αγώνα, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα μεσημεριανά δοκιμαστικά και κατέκτησε την πρώτη pole position της καριέρας του. Ελάχιστα πιο πίσω, ο Wehrlein (0,026″) που δείχνει άνετος στη C 63 DTM και την δεύτερη σειρά της εκκίνησης συμπλήρωσαν οι Paffett και Wittmann.

O Gary Paffett, μετά από 55 λεπτά αγώνα, έκοψε πρώτος το νήμα, με τον πρωταθλητή του 2014 και 2016 Wittmann να επιστρέφει στο βάθρο και στα καλά αποτελέσματα και τον Wehrlein να αποδεικνύει ότι θα μπορούσε να είναι ένας σοβαρός αντίπαλος για την διεκδίκηση του τίτλου. Di Resta, Glock, Green, Eng, Rockenfeller, Eriksson και Frinjs συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα, ενώ θυμίζουμε ότι ο πρωταθλητής του 2017 Rene Rast δεν αγωνίστηκε σήμερα για προληπτικούς λόγους μετά το χθεσινό, σοκαριστικό του ατύχημα.

Μετά από 4 αγώνες, ο Timo Glock προηγείται βραχεία κεφαλή του Paffett (72 και 71 βαθμοί αντίστοιχα) έχοντας μεγάλη διαφορά από τον τρίτο Wehrlein (39 βαθμοί). Στους κατασκευαστές, προηγείται η Mercedes έχοντας συγκεντρώσει 212 βαθμούς, έναντι 164 της BMW και μόλις 52 της Audi.

O επόμενος γύρος πρωταθλήματος είναι στο Hungaroring στις 2-3 Ιουνίου. Τα αναλυτικά αποτελέσματα και τις βαθμολογίες μπορείς να δεις εδώ κι εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι...

Ford: Σε καλό δρόμο οι εργασίες με την Red Bull

Η Ford Performance προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Αρχικά μίλησε για την επιστροφή της στη Formula 1, με...

Το πρώτο τρέιλερ της σειράς του Netflix για το NASCAR

Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της σειράς ντοκιμαντέρ που έχει ετοιμάσει για πρωτάθλημα του NASCAR, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές...
Autoblog.gr