Μετά από τους πέντε πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν, ο Romain Grosjean -μαζί με τον Sergey Sirotkin– δεν έχει τερματίσει στη βαθμολογούμενη 10άδα. Ο Γάλλος οδηγεί ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ικανό για βαθμούς σε κάθε αγώνα, όπως μαρτυρούν και οι 19 βαθμοί του Kevin Magnussen, όμως ο ίδιος δεν μπορεί ακόμα να το εκμεταλλευτεί αυτό.

Στο Αζερικό Grand Prix, ο Grosjean έπεσε στον τοίχο υπό το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, ενώ στη Βαρκελώνη προκάλεσε χαμό στον πρώτο γύρο, βγάζοντας εκτός αγώνα τους Nico Hulkenberg και Pierre Gasly, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση του Μονακό.

Μετά από αυτό, ξεκίνησαν κάποιες φήμες για αντικατάσταση του Γάλλου, ωστόσο ο επί κεφαλής της Haas, Guenther Steiner, ξεκαθάρισε σήμερα πως αυτό δεν υπάρχει σαν ενδεχόμενο, αφού η αμερικανική ομάδα γνωρίζει τις ικανότητες του 32χρονου.

Δεν ξέρω από πού ήρθαν οι φήμες, οπότε δεν υπάρχουν φήμες. Νομίζω ότι είναι ο ευκολότερος τρόπος να τις σταματήσουμε. Δεν έχουμε μιλήσει καν γι’ αυτό. Κάποιος είχε δύο κακούς αγώνες και δεν υπάρχει νόημα να ξεκινήσουν φήμες ή να προβούμε σε ενέργειες. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να φέρουμε τον Romain πίσω σε αυτό που μπορεί να κάνει, κάτι που ξέρουμε όλοι. Είναι ένας πολύ ικανός οδηγός. Είχε δύο άσχημους αγώνες.

Ο Ιταλός επισημαίνει ότι όλοι έχουν περάσει από άσχημες φάσεις στην καριέρα τους, ενώ λέει ότι ο Grosjean θα πρέπει να είναι θετικός και πλήρως επικεντρωμένος στους επόμενους αγώνες, προκειμένου να κατακτήσει τους πρώτους του βαθμούς την ερχόμενη Κυριακή.

Δεν είμαι άνθρωπος που, αν κάποιος πέσει στα γόνατα, προσπαθώ να τον κλωτσήσω. Είναι άδικο. Σίγουρα, ξέρει καλύτερα από όλους εμάς τι δεν πρέπει να κάνει, όχι άλλους αγώνες σαν το Μπακού και τη Βαρκελώνη. Αλλά, μπορεί να συμβεί ξανά; Ναι, θα μπορούσε. Πρόκειται για το Μόντε Κάρλο. Απλά και μόνο για να σταματήσω τις φήμες, ποτέ δεν υπήρξε αυτό το ενδεχόμενο. Ποτέ δε μίλησα με κανέναν για τις φήμες. Θα το έλεγα αν έκανα κάτι.

Όλοι έχουμε άσχημες στιγμές στη ζωή μας και στην καριέρα μας κι θα του έλεγα να το ξεπεράσει. Συμβαίνει. Ξέρεις τι μπορείς να κάνεις, συγκεντρώσου στους επόμενους αγώνες και να είσαι θετικός. Αν είσαι αρνητικός, έρχονται τα αρνητικά. Είναι σαν την χιονόμπαλα. Ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε, ξέρουμε πόσο καλός είναι στο Μόντε Κάρλο ή πώς μπορεί να είναι στο Μόντε Κάρλο. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε.