Η Citroen με μια λιτή ανακοίνωση έκανε γνωστό πως αποφάσισε να τερματίσει την συμμετοχή του Kris Meeke και του συνοδηγού του Paul Nagle, από το φετινό πρωτάθλημα του WRC λόγω του υπερβολικά υψηλού αριθμού συντριβών, μερικές εκ των οποίων ήταν ιδιαίτερα σοβαρές και θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές συνέπειες σε ότι αφορά την ασφάλεια του πληρώματος.

Ο Meeke, το περασμένο Σαββατοκύριακο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από ένα ιδιαίτερα βίαιο ατύχημα στον αγώνα του WRC στην Πορτογαλία. Ο επικεφαλής της ομάδας της Citroen, Pierre Budar, δήλωσε ότι τα ατυχήματα του Meeke τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση για λόγους ασφαλείας.

Αυτό δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, διότι επηρεάζει έναν οδηγό και έναν συνοδηγό, αλλά βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε θέματα ασφάλειας που εμπίπτουν στις δικές μου ανησυχίες ως επικεφαλής της ομάδας.

Ως εκ τούτου, επιλέξαμε να λάβουμε αυτήν την απόφαση ως προληπτικό μέτρο.

Η δήλωση της Citroen που αναγγέλλει την αναχώρηση του Meeke από αυτή, υπογραμμίζει ότι η απόφαση έχει άμεση ισχύ, από το ράλι της Σαρδηνίας. Η Citroen δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το αναθεωρημένο πρόγραμμα οδήγησης για το υπόλοιπο της σεζόν, ξεκαθαρίζοντας πως οι συμμετοχές των Craig Breen και Mads Ostberg για το ράλι της Σαρδηνίας ισχύουν.

Ο εννιά φορές πρωταθλητής WRC, Sebastien Loeb θα συμμετέχει σε ένα ακόμη ράλι, σε αυτό της Ισπανίας στο τέλος της σεζόν.

 • Efthfl

  Όσο και να τον συμπαθώ αυτόν το Meeke, έπρεπε να γίνει αυτή η κίνηση από τη Citroen. Δεν έχει αφήσει καρότσα για καρότσα στην ομάδα ειδικά φέτος! Μακάρι να δώσουν επιπλέον χρόνο συμμετοχής στο Breen γιατί το παιδί το αξίζει και με το παραπάνω. Πρώτα απ’όλα είναι σταθερός και σε γενικές γραμμές γράφει καλούς χρόνους.

  • George Liverpool

   Συμφωνω σε ολα,ειδικα ο breen πρεπει να αποκτα εμπειρια για να φανει αν μπορει να αναταπεξελθει σε υψηλοτερο επιπεδο στο μελλον.

 • vaggscoobys

  εε ναι..λογικό το βρίσκω.Ειδικα το τελευταίο του ατύχημα ηταν σοκαριστικό.

 • σιδεροφαγος απο τους λιγους !!!!!

  • Mika

   Toυς στοιχιζε μια περιουσια, φαινεται!!
   Και στη Mini τα ιδια εκανε νομιζω!
   :p

 • gronholm89

  Aν και εχει ταχυτητα, δεν εχει καθολου σταθεροτητα!!! Λογικο μου φαινεται που τον “εκοψαν”…

 • tcdrifter

  Κρίμα για τον Meeke. Βασικά επειδή ήταν μέντορας του και είδωλο του ο Colin Mcrae ήλπιζα απο αυτόν πως θα δούμε κάτι πολύ δυνατό, πως θα διεκδικήσει πρωταθλήματα, αλλά αυτά τα πρωταθλήματα θέλουν και σταθερότητα και ενώ έφερε νίκες έδειξε πως δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματα του και να μείνει μέσα στον δρόμο. Και υπάρχει τρόπος να κερδίζεις και να πας στο όριο και να μείνεις μέσα στον δρόμο όπως έχουν αποδείξει άλλοι πολλάκις (όπως ο Ogier π.χ.). Επόμενος για μένα είναι ο Latvala. Δεν έχει κάτι να δώσει στην Toyota, o Tanak το απέδειξε περίτρανα όπως και σε ένα βαθμό και ο Lappi. Δεν έχει την ταχύτητα και την σταθερότητα γι ανα διεκδικήσει πρωτάθλημα.

 • ΧΡΗΣΤΟΣ

  ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΗΣ CITROEN EINAI ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΚΑΙ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ. Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΕΚΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ COLIN EIXE TO ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ MCCRASH. O ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ! ΤΟ WRC ΠΙΕΖΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ. ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο LATVALA ΔΗΛΩΝΕΙ ΩΣ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ COLIN.