Ο Thierry Neuville πήρε τη δεύτερη φετινή του νίκη στην Πορτογαλία και με τους 29 πόντους που σημείωσε, καθώς ήταν ο δεύτερος ταχύτερος στη Power Stage, ο οδηγός Hyundai πήρε το προβάδισμα στο πρωτάθλημα των οδηγών του WRC. Η διαφορά με τον Sebastien Ogier έφτασε πλέον του 19 βαθμούς, καθώς ο Γάλλος πρωταθλητής δεν βαθμολογήθηκε, μετά την έξοδο που είχε την Παρασκευή. Ο Neuville τερμάτισε 40 δευτερόλεπτα μπροστά από τον οδηγό της M-Sport, Elfyn Evans, καθώς σε όλο τον αγώνα απέφυγε τα μεγάλα ρίσκα στις δύσκολες ειδικές της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα Κυριακή ο Evans έπρεπε να στρέψει την προσοχή του στον team-mate του, Teemu Suninen, ο οποίος κληρονόμησε την τρίτη θέση πριν την έναρξη της ημέρας, αφού ο Dani Sordo έλαβε ποινή δέκα δευτερολέπτων για την μετακίνηση δύο μπάλων στην ασφάλτινη, 8η ειδική της χθεσινής ημέρας. Ο Suninen ξεκίνησε την ημέρα με διαφορά 22,1 δευτ. πίσω από τον Evans, αλλά κερδίζοντας μια από τις πέντε ειδικές της ημέρας, έφτασε να ήταν μόλις 8,4 δευτ. πίσω του πριν από την Power Stage, για να τερματίσει τελικά 7,3 δευτ. πίσω. Αυτό ήταν το πρώτο podium στην καριέρα του Suninen στο WRC και το γιόρτασε δεόντως.

Ο Sordo δεν μπόρεσε να ανακάμψει από την ποινή του και πάλεψε για την τέταρτη θέση με τον Esapéka Lappi της Toyota. Νικητής σε αυτή τη μάχη ήταν ο Lappi, με το δίδυμο να αλλάζει σήμερα τρεις φορές θέσεις στις πέντε σημερινές ειδικές.

Πίσω τους -στην έκτη και έβδομη θέση- τερμάτισαν οι δύο οδηγοί της Citroen, Mads Ostberg και Craig Breen, αρκετά μακριά από την κορυφή, με τον Kris Meeke να είχε χθες σοβαρή έξοδο και να πηγαίνει στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ο Ogier, ο Jari-Matti Latvala και ο Andreas Mikkelsen έτρεχαν υπό τους κανονισμούς του Rally2, με τον Ogier και τον Latvala να κερδίζουν από μια ειδική αλλά να τερματίζουν εκτός βαθμών.

1Αποτελέσματα

2Βαθμολογία οδηγών

3Βαθμολογία ομάδων