Το πρώτο μοντέλο που βγήκε από την γραμμή παραγωγής της Porsche ήταν η 356 “No. 1 Show Car” που κατασκευάστηκε το 1948. Ο Friedrich Weber χρειάστηκε 2 μήνες για να κατασκευάσει το αλουμινένιο σώμα του μοντέλου, αλλά δυστυχώς το αυτοκίνητο έχει υποστεί σημαντικές βλάβες και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μιας και οι επισκευές που έχει δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια έχουν αλλοιώσει την εικόνα του. Η Porsche όμως το ήθελε για να γιορτάσει τα 70στα της γενέθλια και έτσι δημιούργησε μια ρέπλικα του.

Η Porsche 356 Roadster “No. 1 Show Car” ρέπλικα είναι κατασκευασμένη από ξύλο και αλουμίνιο, δημιουργήθηκε από τους μηχανικούς της γερμανικής εταιρίας και έχει βαφτεί στο αυθεντικό “baby blue” χρώμα, με κόκκινο εσωτερικό.

8 μήνες χρειάστηκε για να κατασκευαστεί από τους ανθρώπους του μουσείου της Porsche, οι οποίοι μέσω της τρισδιάστατης τεχνολογίας σάρωσαν το αυθεντικό αμάξωμα χρονολογίας 1948, ενώ παράλληλα χρησιμοποίησαν και σχέδια του, προκειμένου να περιοριστούν στο μέγιστο οι αποκλίσεις. Δεν διαθέτει κινητήρα και πίσω άξονα, αλλά έχει μπροστά άξονα και τον μηχανισμό διεύθυνσης του Beetle

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες διαφοροποιήσεις, μιας και το σώμα του πρωτότυπου ήταν κωνικότερο προς τα πίσω και είχε πιο έντονη μύτη. Η ρέπλικα θα βρίσκεται στο μουσείο της Porsche στη Στουτγάρδη στις 8 Ιουνίου, ενώ το διάστημα 12-15 Ιουλίου θα βρίσκεται στο Goodwood για το φετινό Festival of Speed. Στις 8-9 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στο Βανκούβερ του Καναδά για το Luxury & Supercar Weekend, ενώ το διάστημα 27-30 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στη Laguna Seca για το Porsche Rennsport Reunion.