Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του ασύρματου φορτιστή για την 530e iPerformance, η BMW ανακοίνωσε ότι από σήμερα ξεκινάει το λανσάρισμα του συγκεκριμένου αξεσουάρ. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο και θα είναι πρώτα διαθέσιμο στην Γερμανία με χρονομίσθωση, για να ακολουθήσουν σύντομα οι Η.Π.Α., η Αγγλία, η Ιαπωνία και η Κίνα.

Το σύστημα ασύρματης φόρτισης ονομάζεται GroundPad και φορτίζει με 3,2 kW και θα χρειάζεται τρεισήμισι ώρες για μια πλήρη φόρτιση, όταν ο συμβατικός τρόπος με το βύσμα, ισχύος 3,7 kW, φορτίζει την 9,2 kWh μπαταρία της plug-in hybrid BMW σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες, χρησιμοποιώντας το wall box. Αντίστοιχα, με απλή πρίζα σπιτιού χρειάζεται περίπου 5 ώρες, εξαιτίας περιορισμών ασφαλείας.

Η βάση μπορεί να εγκατασταθεί σε γκαράζ ή σε ανοιχτό χώρο και έχει ενσωματωμένο το κύριο πηνίο. Ένα δευτερεύον πηνίο είναι ενσωματωμένο στο κάτω μέρος του οχήματος και με την δημιουργία εναλλασσόμενου μαγνητικού πεδίου μεταξύ των δύο πηνίων μεταδίδεται η ηλεκτρική ενέργεια, χωρίς καλώδια ή επαφές, με ρυθμό φόρτισης μέχρι 3,2 kW, με την απόσταση μεταξύ τους να είναι περίπου 8 εκατοστά.