Έναν πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκε η Renault, για να εκπλήξει ευχάριστα τους χρήστες ταξί της Γαλλικής πρωτεύουσας, καθώς με αφορμή τα 120 χρόνια ιστορίας της μάρκας χρησιμοποίησε μερικά από τα πιο ιστορικά της μοντέλα για ένα ξεχωριστό ταξίδι στο χρόνο.

Έτσι, σε συνεργασία με την πλατφόρμα ταξι, Marcel Cab, η Renault ετοίμασε μια έκπληξη με σκοπό να φέρει σε επαφή με το κοινό μερικά από τα πιο σημαντικά μοντέλα της πολύχρονης ιστορίας της. Για μία ολόκληρη ημέρα, μερικοί πελάτες της Marcel Cab που επιλέχθηκαν τυχαία, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την μετακίνηση τους με ένα από τα επτά ιστορικά οχήματα της Renault που ήταν διαθέσιμα για αυτό το σκοπό.

Η λίστα περιλάμβανε μοντέλα όπως το 4CV, το Project 900, το Renault 12, αλλά και το όχημα αυτόνομης οδήγησης Symbioz. Από αυτή την εκδήλωση δεν μπορούσε να λείπει το Renault AG που χάρη στη δράση του στον 1ο Π.Π. έμεινε στην ιστορία ως το ΤΑΧΙ de la Marne.

Με τη χρήση κρυφών καμερών η όλη ενέργεια καταγράφηκε σε ένα σύντομο βίντεο που δείχνει αυτά τα μοναδικά μοντέλα, αλλά και τους έκπληκτους επιβάτες, οι οποίοι ίσως να άργησαν λίγο παραπάνω να φτάσουν στον προορισμό τους, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι η Renault βρήκε τον τρόπο να τους φτιάξει την ημέρα.

  • Γιώργος Εμπέρ

    Παρολο που ειμαι ο μισος Γαλλος (γιατι πανω απο ολα ειμαι Ελληνας μεχρι τελευταιας ρανιδος του αιματος μου!), δεν ημουν ποτε ιδιαιτερος φαν των Γαλλικων. Παρολα αυτα το βιντεο δειχνει πως η Renault εχει βαθια γνωση στην αυτοκινηση που κλεινει πανω απο αιωνα! Επισεις το πρωτο αμαξι που οδηγησα στη ζωη μου ηταν ενα Renault 10!

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2b/Renault_10_license_plate_1969_1970_in_Hertfordshire.jpg