Έφοδος των εισαγγελικών γερμανικών αρχών στο σπίτι του CEO της Audi

Σχετικά άρθρα

Οι εισαγγελικές αρχές του Μονάχου πραγματοποίησαν σήμερα έφοδο στο διαμέρισμα του CEO της Audi, Rupert Stadler, στο πλαίσιο της έρευνας για το Dieselgate.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελία, Ο Stadler και ένα ακόμα στέλεχος από το Διοικητικό Συμβούλιο της Audi, ο υπεύθυνος πωλήσεων, στις 30 Μαΐου κρίθηκαν ύποπτοι για το σκάνδαλο χειραγώγησης εκπομπών ρύπων του VW Group.

Τα δύο στελέχη θεωρούνται ύποπτα για τον εξοπλισμό αυτοκινήτων με λογισμικό που είναι παράνομο στην ευρωπαϊκή αγορά. Συνολικά είκοσι άτομα ερευνώνται από τις αρχές και εξετάζονται για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της απάτης και της παραποίησης δημοσίων εγγράφων.

Η Volkswagen αρνήθηκε να σχολιάσει την έρευνα, ενώ η Audi δήλωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με τους εισαγγελείς. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει κληθεί να καταβάλλει πρόστιμα, συνολικού ύψους σχεδόν 30 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, καθώς η αποκάλυψη του σκανδάλου τον Σεπτέμβριο του 2015 στις ΗΠΑ, έφερε στο φως αμαρτίες πολλών ετών.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...