Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Leeds της Αγγλίας, συνεργάζεται με μηχανικούς και επιστήμονες του UCL σχεδιάζοντας το μέλλον. Μέχρι το 2050, θα έχουμε αυτό που αποκαλούν “αυτο-επισκευαστικές πόλεις”, που θα γίνουν πραγματικότητα και χάρη στα ιπτάμενα ρομπότ που θα βρίσκονται σε drones και θα είναι ικανά να κλείνουν τις λακκούβες των δρόμων μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό.

Όσο και αν τα παραπάνω σου ακούγονται λες και έχουν βγει από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, οι βρετανικές αρχές δηλώνουν πως αναπτύσσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία και μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα διεξαχθούν οι πρώτες δοκιμές.

Τα ρομπότ που θα βρίσκονται πάνω στα drones θα σκανάρουν τους δρόμους 24 ώρες το 24ωρο, ακόμη και τα βράδια που η κίνηση στους δρόμους είναι λιγότερη και όταν ανακαλύπτουν την παραμικρή ρωγμή στο οδόστρωμα, θα την αναλύουν και στη συνέχεια εάν χρειαστεί, μέσω 3D εκτύπωσης θα την επιδιορθώνουν. Η όλη διαδικασία υποτίθεται ότι θα διαρκέσει λιγότερο από 1 λεπτό και θα αποτελέσει τη βάση για τις επονομαζόμενες “πόλεις που επισκευάζονται”.

 • Anestis Genk

  λολ μέχρι τότε έχει να πέσει επιδότηση…
  γιατί είναι αλλιώς να σου φτιάχνει την τρύπα ένα drone

 • Tsou Kostas

  και πως θα την κλείνουν? θα κουβαλάνε και μπετονιέρα?

 • MAZDA RX-7 FD3S

  Εαν θελετε να κανετε δοκιμες να της κανετε εδω στην Ελλαδα, οχι στην Αγγλια που δεν υπαρχουν λακουβες παρα μονο καποια μικρη ανωμαλια του οδοστρωματος, αλλα μαλλον σκεφτονται πως εαν κανουν δοκιμες στην Ελλαδα η αποτυχια του project θα ειναι 100%

  • JohnnyXP64

   καταρχάς τo FIR θα είναι κλειστό λόγο κίνησης 😂😂😂

 • Smartass

  Αν ποτέ έρθουν στην Ελλάδα θα είναι η χαρά των κυνηγών πινακίδων.
  Διότι άλλη είναι ικανοποίηση να χτυπάς σταθερό στόχο και άλλη κινητό στόχο.