Η Hyundai δεν θέλει τα μοντέλα της να μοιάζουν μεταξύ τους, γι’αυτό και μας υπόσχεται πως όλα τα μελλοντικά της μοντέλα θα έχουν μοναδικό σχεδιασμό.

Σε πρόσφατη συνέντευξή τους, οι επικεφαλής σχεδιασμού της Hyundai Luc Donckerwolke και Sang-Yup Lee είπαν πως οι επόμενες γενιές των μοντέλων τους θα διαφέρουν σχεδιαστικά, αντλώντας στοιχεία από τα πρόσφατα παρουσιασμένα πρωτότυπα HDC-1 Le Fil Rouge και Grandmaster HDC-2.

O Donckerwolke είπε χαρακτηριστικά:

Δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε νέους κλώνους. Όταν βλέπετε δύο-τρία μοντέλα να μοιάζουν μεταξύ τους, δεν έχει σημασία πόσο καλός είναι ο σχεδιασμός τους, μιας και χάνεται το ενδιαφέρον.

Τα μελλοντικά μοντέλα της Hyundai θα υιοθετούν σπορ σχεδίαση, όντας ταυτόχρονα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Κάθε όχημα θα διαθέτει σχεδιασμό που θα απευθύνεται στους πελάτες του.

Παραδείγματος χάρη, τα Sonata και Elantra παρότι φαίνονται παρόμοια μοντέλα, οι αγοραστές των Sonata είναι συνήθως πολύ μεγαλύτεροι ηλικιακά σε σχέση με αυτούς του Elantra.

Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι ένας αγοραστής ενός compact μοντέλου έχει τα ίδια γούστα με τον αγοραστή ενός μεσαίου μεγέθους sedan.