Μετά από μια μακρά teasing καμπάνια, η Volvo παρουσίασε επίσημα σήμερα το νέο S60. Η παρουσίαση του μοντέλου έγινε στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου εργοστασίου της Volvo στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ, εκεί όπου θα κατασκευάζεται. Το νέο εργοστάσιο έχει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 150.000 αυτοκινήτων και αρχικά θα κατασκευάζει μονάχα το S60. Από το 2021 θα ξεκινήσει την κατασκευή και τον XC90.

Η τρίτη γενιά του S60, είναι το τρίτο μοντέλο της οικογένειας “60” της εταιρίας, μετά το XC60 και το V60 και σχεδιαστικά ακολουθεί την γνωστή εταιρική ταυτότητα, με την ομοιότητα του με το S90 να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Βασίζεται στην αρθρωτή SPA πλατφόρμα της σουηδικής εταιρίας και μηχανικά χρησιμοποιεί μονάχα κινητήρες βενζίνης και plug-in υβριδικά. Είναι το πρώτο νέο μοντέλο της Volvo που δεν θα προσφέρεται με diesel κινητήρα.

Έτσι, κατά το λανσάρισμα το μοντέλο θα διατίθεται με δύο plug-in hybrid 2,0-λιτρους κινητήρες βενζίνης. Ο πρώτος είναι ο T6 Twin Engine AWD, απόδοσης 340 ίππων, ενώ ο T8 Twin Engine PHEV AWD αποδίδει 400 άλογα. Ακόμα θα υπάρχουν και οι επιλογές μεταξύ των T5 και T6 κινητήρων απόδοσης 253 και 320 ίππων αντίστοιχα. Το μοντέλο θα μπορεί να εφοδιαστεί και με τα νέα Polestar Engineered αξεσουάρ με τον T8 Twin Engine PHEV AWD κινητήρα να δυναμώνει στα 415 άλογα.

Από πλευράς συστημάτων εξοπλίζεται φέρει τη σουίτα City Safety με Autobrake. Επίσης υπάρχει το Pilot Assist που μπορεί να φρενάρει, να επιταχύνει και κατευθύνει το S60 σε καλά οριοθετημένους δρόμους με ταχύτητες έως 130 χλμ/ώρα. Τέλος συναντάμε και τα Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation και Cross Traffic Alert με Autobrake.

Οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους.