Η Volvo μέσω του CEO της, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να κατασκευάσει νέα γενιά diesel κινητήρων, καθώς το κόστος της μείωσης των εκπομπών οξειδίου του αζώτου καθίσταται εξαιρετικά δαπανηρό.

Ο Hakan Samuelsson είπε χαρακτηριστικά:

Από σήμερα, δεν θα αναπτύσσουμε πλέον κινητήρες diesel νέας γενιάς.

Ο Samuelsson συμπλήρωσε πως η Volvo θα συνεχίσει να αναπτύσσει τα υφιστάμενα μοντέλα diesel, τα οποία εισήγαγε στην αγορά το 2013 προκειμένου να ανταποκριθεί στα μελλοντικά πρότυπα εκπομπών, αλλά στη συνέχεια το κόστος της συμμόρφωσής τους με τα αυστηρότερα πρότυπα δεν θα καθιστά συμφέρουσα την παραγωγή τους. Να σημειωθεί ότι η τρέχουσα γενιά των πετρελαιοκινητήρων της Volvo αναμένεται να συνεχίσει να παράγεται μέχρι το 2023.

Αντιθέτως, η Volvo θα επενδύσει στα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, με το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο να αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2019.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Tesla έχει καταφέρει να προσφέρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, για το οποίο οι άνθρωποι σχηματίζουν ουρές. Στον τομέα αυτό, θα πρέπει επίσης να υπάρχει χώρος και για εμάς, με υψηλή ποιότητα και ελκυστικό design,

δήλωσε ο Samuelsson.

 • Mika

  Αρχιζουν να βαρανε τα πρωτα κανονια!!!

 • Giannisk

  Να θυμίσω ότι και η Toyota έκανε ανάλογες ανακοινώσεις. Ήδη υπάρχει γκρίνια ότι δεν μπορεί να καλύψει το euro 7. Εκτός βέβαια αν κάνεις κολπάκια αλά VAG.

  • πιστευεις οτι δεν θα βρουνε να πουνε αναλογες π@π@ριες και για τα ηλεκτρικα στο μελλον ??
   απλα ακομα δεν εχει ασχοληθει κανεις μαζι τους …γιατι ειναι λιγα……..

  • Giannisk

   Προς το παρών τα ηλεκτρικά πριμοδοτούνται από τα κράτη. Δημιουργούνται σταθμοί φόρτισης με δωρεάν ρευμα, έχουν φοροαπαλλαγές κλπ.Θα αργήσει πολύ να αλλάξει αυτο το momentum. Αυτές από το πολύ πρόσφατο ταξίδι μου στην Γερμανία. Σταθμοί φόρτισης με δωρεάν ρευμα. Η πρίζα είναι το μέλλον. https://uploads.disquscdn.com/images/8f87210a1911b1d41db53059786f575c72e7c60612bc6b16a03a582ae4e2f14c.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/36b7f081f632a4dfc059008cdf7ad40906403250c619146f849356ba63ccbffc.jpg

  • αυτο λεω..επειδη ειναι ακομα λιγα….πριμοδοτουνται….σου δινουν κινητρα…..δεν τους νοιαζει ακομα αν ειναι ενεργοβορα και αλλα τετοια….
   περιμενε καμια 10ρια χρονια…που θα αποκτησουν ενα σεβαστο ποσοστο στην αγορα..και θα δουμε τι θα ισχυει !!! ;-D

  • Giannisk

   Ήδη πολλές χώρες έχουν αγγίξει το 100% κάλυψης σε ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ (Σκωτία, Πορτογαλία κλπ). Και δεν μιλάμε για αμιγώς ηλεκτρικά ακόμη αλλά για υβριδικά. Μελλοντικά όταν όλες οι ανατυγμένες χώρες θα καλύπτονται από ΑΠΕ αλλά και από δίκτυο ταχυφορτιστών τα υβριδικα & ηλεκτρικα θα είναι μονόδρομος. Βέβαια στην μπανανία ακόμα θα λένε για τις ντιζελάρες.

  • Παναγιώτης Κλεάνθης

   Και μια νυχτα με φεγγαρι σου ανακοινωνουν τελη,κτεο.

  • κτεο πιστυεω θα περνας οπως και να χει…….αλλα στα τελη…δες τι εγινε με τα υβριδικα…… ;-)

  • Παναγιώτης Κλεάνθης

   Οτι κινειται το πληρωνεις αυτο εννοω,με τα υβριδικα τι να δω σιγα αμαξι ειναι και θα τα σκασει τα χρηματα,τωρα που λενε για το μελλον και τα ηλεκτρικα αυτοκινητα μολις αγορασουνε ολοι ξεκιναει το πανηγύρι.