Η Volvo μέσω του CEO της, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να κατασκευάσει νέα γενιά diesel κινητήρων, καθώς το κόστος της μείωσης των εκπομπών οξειδίου του αζώτου καθίσταται εξαιρετικά δαπανηρό.

Ο Hakan Samuelsson είπε χαρακτηριστικά:

Από σήμερα, δεν θα αναπτύσσουμε πλέον κινητήρες diesel νέας γενιάς.

Ο Samuelsson συμπλήρωσε πως η Volvo θα συνεχίσει να αναπτύσσει τα υφιστάμενα μοντέλα diesel, τα οποία εισήγαγε στην αγορά το 2013 προκειμένου να ανταποκριθεί στα μελλοντικά πρότυπα εκπομπών, αλλά στη συνέχεια το κόστος της συμμόρφωσής τους με τα αυστηρότερα πρότυπα δεν θα καθιστά συμφέρουσα την παραγωγή τους. Να σημειωθεί ότι η τρέχουσα γενιά των πετρελαιοκινητήρων της Volvo αναμένεται να συνεχίσει να παράγεται μέχρι το 2023.

Αντιθέτως, η Volvo θα επενδύσει στα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, με το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο να αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2019.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Tesla έχει καταφέρει να προσφέρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, για το οποίο οι άνθρωποι σχηματίζουν ουρές. Στον τομέα αυτό, θα πρέπει επίσης να υπάρχει χώρος και για εμάς, με υψηλή ποιότητα και ελκυστικό design,

δήλωσε ο Samuelsson.