Στη Γερμανία η Audi και η Airbus θα δοκιμάσουν το ιπτάμενο ταξί τους

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Μάρτιο η Italdesign, η Airbus και η Audi, παρουσίασαν το Pop.Up Next, ένα ιπτάμενο αυτόνομο ταξί, με τις πρώτες δοκιμές του να γίνονται στη Γερμανία.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας έδωσε την άδειά της ώστε να διεξαχθούν δοκιμές του συγκεκριμένου οχήματος στην πόλη Ingolstadt, έδρα της Audi. Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν μόλις κατασκευαστεί ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα αναμένεται να αποσυμφορήσει τους δρόμους, την ώρα που ανοίγει ένα νέο παράθυρο ανάπτυξης για τη γερμανική βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, όπως ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση.

Τα ιπτάμενα ταξί δεν είναι απλά ένα όραμα, μπορούν να μας μεταφέρουν σε μια νέα διάσταση, είπε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Andreas Scheuer.

Το αυτόνομο όχημα διαθέτει μια αποσπώμενη κάψουλα-καμπίνα που είναι τοποθετημένη πάνω στο σασί. Την ώρα που υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, ένα ξεχωριστό drone εντοπίζει το όχημα και σηκώνει την κάψουλα στον αέρα, πηγαίνοντας τους επιβάτες στον προορισμό τους. Το υπόλοιπο αυτοκίνητο φτάνει και αυτό στον προορισμό αργότερα, όταν καταφέρει να “ξεμπλέξει” από την κίνηση.

Η Audi έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του πρωτότυπου, ενώ βελτιωμένο είναι και το εσωτερικό της καμπίνας. Το όχημα εδάφους έχει αυτονομία 130 χλμ και τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες 80 ίππων που φορτίζουν μέσα σε 15 λεπτά, έχει τελική ταχύτητα 100 χλμ/ώρα με το πρωτότυπο να διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη. Έχει μήκος 2,6 μέτρα, πλάτος 1,5 μέτρα και ύψος 1,4 μέτρα, με το όχημα αέρα να αποδίδει 182 άλογα και να φορτίζει και αυτό μέσα σε 15 λεπτά, ενώ μπορεί να διανύσει 100 χλμ χωρίς φορτίο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr