Η Italdesign και η Airbus συνεργάζονται και στην έκθεση της Γενεύης την ερχόμενη εβδομάδα θα μας παρουσιάσουν ένα ιπτάμενο πρωτότυπο drone αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές, σε καθημερινή χρήση, το όχημα θα είναι αυτόνομο, με μια αποσπώμενη κάψουλα-καμπίνα να είναι τοποθετημένη πάνω στο σασί. Την ώρα που θα υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, ένα ξεχωριστό drone θα εντοπίζει το όχημα και θα σηκώνει την κάψουλα στον αέρα, πηγαίνοντας τους επιβάτες στον προορισμό τους. Το υπόλοιπο αυτοκίνητο θα φτάνει και αυτό στον προορισμό αργότερα, όταν καταφέρει να “ξεμπλέξει” από την κίνηση.

Μαζί με το συγκεκριμένο πρωτότυπο, η Italdesign θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης και το Speciali, ένα carbon supercar κόστους 1,5 εκατ. ευρώ.

 • ποοοοοοσο γαματο σαν σκεψη !!!!! το ζητημα ειναι….αν μπορω να παω πετωντας…..γιατι να μην το κανω συνεχεια ???????

  • Φωτόνιον

   Ακριβώς!!! Κι εγώ αν μπορούσα να πάω πετώντας εξ αρχής θα διάλεγα να μην πάω οδικώς. Δεν έχει νόημα. Εκτός αν σχεδιάζουν το ιπτάμενο κομμάτι να είναι υπηρεσία κι όχι κατοχή του drone, ενώ το ‘οδικό’ κομμάτι (σασί+κάψουλα) να το αγοράζεις. Ενδιαφέρον πάντως πολύ! Το τι θα γίνεται εάν έχει κίνηση από τέτοια οχήματα πάντως, θα χει πλάκα να δούμε πως θα ρυθμίζουν την εναέρια κυκλοφορία :-)

  • ετσι οπως το θετεις εχει βαση !!!!

 • xtra

  ..ειναι να μην χρεοκοπήσει μετα !