McLaren: Θα χρειαστούμε χρόνια μέχρι να επιστρέψουμε στην κορυφή

Σχετικά άρθρα

Παρά τη βαθμολογική συγκομιδή, μία από τις χειρότερες ομάδες -και φέτος- είναι η McLaren. Οι 44 βαθμοί και η έκτη θέση στη βαθμολογία είναι κάτι πλασματικό και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζουν τη ανταγωνιστικότητα της MCL33, η οποία στους τελευταίους αγώνες δεν έχει την ταχύτητα να προκριθεί στο Q2 των κατατακτήριων, εκεί όπου φαίνεται η πραγματική απόδοση ενός μονοθεσίου.

Χθες, επισημοποιήθηκε η αποχώρηση του Eric Boullier από την ομάδα του Woking, στο πλαίσιο των αλλαγών που πραγματοποιούνται, προκειμένου η McLaren να επιστρέψει στο βάθρο, κάτι που δεν έχει συμβεί παρόλο που στο πίσω μέρος υπάρχει το power unit της Renault, με το οποίο η Red Bull έχει κερδίσει τρεις φορές φέτος.

Ο Zak Brown, επί κεφαλής της εταιρείας, επισημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για την ανάκαμψη της ομάδας και πιο συγκεκριμένα πάνω από δύο χρόνια σύμφωνα με τις προβλέψεις του Αμερικανού.

Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να το φτιάξουμε. Νομίζω ότι είμαστε χρόνια μακριά από αυτό. Δεν ξέρω αν θα πάρει δύο ή δέκα χρόνια, ή κάτι ανάμεσα σε αυτό. Πιθανώς είναι κάτι ανάμεσα σε αυτό, αλλά δε θέλω να κάνω προβλέψεις. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ ρεαλιστικοί και ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, με τους οπαδούς μας, με τα media, να λέμε ότι αυτό θα είναι το ταξίδι. Νομίζω πως όλοι πρέπει να το αναγνωρίσουν αυτό.

Νομίζω ότι είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα στον τελευταίο αγώνα σε σχέση με τη θέση που ξεκινήσαμε, όμως δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί. Δεν έχουν αλλάξει πολλά από τον τελευταίο αγώνα, οπότε νομίζω ότι δεν πρέπει να έχουμε υψηλές προσδοκίες στο Silverstone, επειδή ανήκουν στο παρελθόν όλα αυτά που έγιναν πριν από πέντε ή έξι μέρες.

Ο 46χρονος θεωρεί ότι ο απόλυτος φετινός στόχος της «Macca» είναι η τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα, όμως ξέρει καλά πως ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός και πως δύσκολα η ομάδα του θα κερδίσει θέσεις στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Είμαστε σε μια μεγάλη μάχη για την τέταρτη, την πέμπτη, την έκτη και την έβδομη θέση, όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά. Δε θέλω να κάνω προβλέψεις. Αυτό μας έχει βάλει σε μπελάδες στο παρελθόν, οπότε δε θέλω να επαναλάβω τα λάθη που κάναμε. Αυτό που θέλω και πρόκειται να κάνουμε είναι ότι θα παλέψουμε σαν τρελοί για να τερματίσουμε τέταρτοι στο πρωτάθλημα.

Στην Αυστραλία, θα έλεγα ότι αυτό είναι εφικτό. Στον τελευταίο αγώνα, χάσαμε θέσεις. Έχουμε μειώσει λίγο τη διαφορά από τη Renault, αλλά η διαφορά έχει μειωθεί και από τις πίσω ομάδες, συνεπώς αυτός πρέπει να είναι ο στόχος, και δεν είναι πρόβλεψη.

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...