Αυτή η κόκκινη Ferrari 458 Speciale ανήκει στον James May, ο οποίος παρότι έχει το παρατσούκλι “Captain Slow” αρέσκεται να οδηγεί τις δημιουργίες της Ferrari. Στο video αυτό θα τον δεις να φεύγει από μια “φωλιά” γεμάτη supercars, με τον Richard Hammond να κάθεται στη θέση του συνοδηγού.

Η 458 Speciale είναι η τελευταία μοντέλο της Ferrari με ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα. Πρόκειται για τον V8 4,5 λίτρων απόδοσης 605 ίππων στις 9.000 σ.α.λ. και 540Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, διπλού συμπλέκτη, που επιτρέπουν στο βάρους 1.290 κιλών supercar -100 κιλά ελαφρύτερη από την 458 Italia- να επιταχύνει έως τα 100 χλμ/ώρα σε 3 δευτερόλεπτα και να ολοκληρώνει έναν γύρο στο Fiorano σε μόλις 1 λεπτό και 23,5 δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά την οδική συμπεριφορά, το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με ένα αποκλειστικό για την Speciale, Side Slip Angle Control σύστημα, που χρησιμοποιεί ένα πολύπλοκο αλγόριθμο για να υπολογίσει την γωνία ολίσθησης. Το σύστημα στη συνέχεια συγκρίνει την γωνία με δεδομένα αναφοράς και βελτιστοποιεί την παραγωγή ροπής μέσω του F1-Trac traction control και την κατανομή αυτής μέσω του E-Diff ηλεκτρονικού διαφορικού.