Χρειάστηκαν να περάσουν 8 χρόνια από τότε που Nissan Juke ξεκίνησε τη παραγωγή, προκειμένου να φτάσει σήμερα να κατασκευαστεί το 1.000.000στο Juke. Αυτό βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland της Αγγλίας, εκεί όπου κατά μέσο όρο, κατασκευάζεται ένα Juke κάθε 105 δευτερόλεπτα.

Το εκατομμυριοστό Juke που κατασκευάστηκε στο Sunderland είναι έκδοσης Techna σε χρώμα Vivid Blue. Ο Kevin Fitzpatrick, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Παραγωγής, Διαχείρισης και Αγορών στην Εφοδιαστική Αλυσίδα της Nissan Europe, δήλωσε:

Η επίτευξη του ορόσημου του ενός εκατομμυριοστού, είναι ένα φανταστικό επίτευγμα για οποιοδήποτε μοντέλο.

Πριν από οκτώ χρόνια δεν είχαμε δει ποτέ κάτι παρόμοιο με το Juke. Το μοντέλο αυτό, δημιούργησε μια εντελώς νέα κατηγορία και έφερε έναν ξεχωριστό σχεδιασμό που όμοιό του δεν είχαμε δει μέχρι τότε στην αγορά. Κάνοντας μια γρήγορη αναδρομή, φτάνουμε σήμερα να έχουμε ένα εκατομμύριο πελάτες, με το Juke να παραμένει ο κυρίαρχος της αγοράς.

Το Juke είναι το δεύτερο crossover που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Sunderland, ακολουθώντας τo Qashqai, που μπήκε σε παραγωγή το 2006. Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Qashqai έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα στο Sunderland, με τα Micra (2.4 εκατ,) και Primera (1.5 εκατ.), να ακολουθούν ως τα μοντέλα που “χτύπησαν” επταψήφιο αριθμό στην παραγωγή του εργοστασίου.

Οι στατιστικές πωλήσεων δείχνουν ότι το μαύρο είναι το πιο δημοφιλές χρώμα για τους αγοραστές του Juke σε όλη την Ευρώπη, καθώς και η πρώτη χρωματική επιλογή εξατομίκευσης, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του μοντέλου.