2η η Centaurus Racing Team στο Formula Student UK

Σχετικά άρθρα

Την 2η θέση στη γενική κατάταξη πήρε η Centaurus Racing Team στον 20ο διαγωνισμό FSUK στην πίστα του Silverstone. Η ομάδα κατέλαβε την 1η θέση στο Design Event και την 3η θέση στο Business Plan Presentation, έτσι κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, ανάμεσα σε 35 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Τα σχέδια της ομάδας για το νέο της μονοθέσιο, τον Αμφίονα, της έδωσαν 147 από τους 150 βαθμούς στο στατικό αγώνισμα του Engineering Design Event, γεγονός που έθεσε τα σωστά θεμέλια και έδωσε το έναυσμα για την κατασκευή του Αμφίων.

Στην αρχή της περιόδου 2017-18, η οποία μόλις έκλεισε, η ομάδα πήρε την απόφαση να μοιράσει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του σε δύο φάσεις, δίνοντας μεγάλο βάρος στην βελτίωσή του, μέσω της μελέτης και της εξασφάλισης εκτεταμένου χρόνου δοκιμών. Αυτό γίνεται σε δύο περιόδους, την πρώτη, με τη συμμετοχή σε Class 2 διαγωνισμό (2017-18) και την δεύτερη με τη συμμετοχή της σε Class 1 (2018-19). Με τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό FSUK στις 11-17 Ιουλίου, έκλεισε η πρώτη περίοδος 2017-18 του πλάνου διετίας, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε ο προγραμματισμός της ομάδας.

Με τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό FSUK στις 11-17 Ιουλίου, έκλεισε η πρώτη περίοδος 2017-18 του πλάνου διετίας, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε ο προγραμματισμός της ομάδας.

Στόχος του πλάνου αυτού είναι, μέσω του Class 2 διαγωνισμού (συμμετοχή με μερικώς κατασκευασμένο μονοθέσιο και ολοκληρωμένα σχέδια), το σύνολο αυτοκίνητο-οδηγός να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του στους Class 1 διαγωνισμούς (με τη συμμετοχή με πλήρως κατασκευασμένο μονοθέσιο) της δεύτερης φάσης.

Καθώς μόλις τελείωσε μία δύσκολη σεζόν εστιασμένη στη μελέτη και η ομάδα βρίσκεται προ των πυλών μιας ακόμα πιο δύσκολης περιόδου, λόγω της κατασκευής και ρύθμισης του Αμφίονα, τα μέλη της αναφέρουν:

Φτάνοντας στο τέλος της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους ανθρώπους που μας βοήθησαν και ήταν δίπλα μας στις ατέλειωτες ώρες μας στο εργαστήριο, όλους όσους μας στηρίζουν με τα μηνύματά τους, όλα τα παλιά μέλη της ομάδας που μας μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες και φυσικά τους χορηγούς μας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον υπεύθυνο καθηγητή της ομάδας μας, κύριο Αλέξη Κερμανίδη, που βρίσκονται δίπλα μας σε κάθε βήμα, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και συγκινημένοι με το αποτέλεσμα! Είναι ένα δυνατό κίνητρο για να μπούμε στην επόμενη σεζόν.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλες τις ελληνικές ομάδες στους απαιτητικούς διαγωνισμούς που λαμβάνουν μέρος καθώς και συγχαρητήρια για τις διακρίσεις που έχουν ήδη κατακτήσει.

Την επόμενη χρονιά περίοδος Class 1, 2018-19) η ομάδα θα κλείσει 10 χρόνια από την ίδρυσή της και ταυτόχρονα θα υποδεχτεί ένα νέο μέλος στην οικογένεια των μονοθέσιων της, τον Αμφίονα. Ο Αμφίων θα βασιστεί στο ίδιο μοτίβο μονοθέσιου, δηλαδή με τετρακύλινδρο κινητήρα 600 κυβικών, σωληνωτό σασί από χάλυβα, πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση και ένα πλήρες αεροδυναμικό πακέτο.

Ο διαγωνισμός έδωσε στην ομάδα μία γερή εκκίνηση για την επόμενη σεζόν και την επιβεβαίωση ότι τα βήματά της είναι σταθερά και σίγουρα. Τα θετικά σχόλια και οι συμβουλές τον κριτών θα ολοκληρώσουν τη μελέτη των μελών της Centaurus Racing Team . Για να ανταποκριθεί η ομάδα αποτελεσματικά στις απαιτήσεις των Formula Student διαγωνισμών, από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της χωρίζεται σε υπό-ομάδες, κάθε μία από τις οποίες έχει το δικό της αντικείμενο μελέτης και κομμάτι πάνω στο οποίο δουλεύει στα πλαίσια του διαγωνισμού.

Τα μέλη της φετινής Centaurus Racing Team:

Αρχηγός ομάδας: Φίλιππος Γεωργίου

Τεχνικός υπεύθυνος: Αντώνης Κυλαδίτης

Υπό-ομάδα κινητήρα:

Αρχηγός: Ηλίας Βαζούρας

Αλέξης Βατής

Αλέξανδρος Γιανναγάς

Δημήτρης Αργέντος

Υπό-ομάδα ανάρτησης:

Αρχηγός: Αντώνης Παλάσκας

Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου

Γιάννης Λατσίνογλου

Υπό-ομάδα σασί:

Αρχηγός: Ισμήνη Μπαλιώτα

Κατερίνα Τσιμπίνη

Τριαναταφυλλιά Χατζηβασίλη

Παναγιώτης Κωστελίδης

Υπό-ομάδα αεροδυναμικής:

Παναγιώτης Ανδρεάδης

Κωνσταντίνος Πολύζος

Υπό-ομάδα ηλεκτρικών:

Αρχηγός: Γιώργος Στεργιάδης

Παναγιώτης Ζωναρόπουλος

Μάνος Σταθόπουλος

Υπό-ομάδα μάρκετινγκ:

Αθανασία Τιλσίζογλου

Κατερίνα Αντωνίου

Μυρτώ Στόγια

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στα 360 kW ο ισχυρότερος ταχυφορτιστής στην Ελλάδα

Ο ΣΕΑ στον Κορινό, που βρίσκεται στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, διαθέτει πλέον τον ισχυρότερο DC ταχυφορτιστή στην Ελλάδα, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών...

Ο ΣΕΑΑ προτείνει τη μείωση του ποσού της επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι

Με την κυβέρνηση να ετοιμάζει τον 3ο κύκλο του προγράμματος "Κινούμαι Ηλεκτρικά" που αφορά την επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων...

Οι τιμές των BYD Atto 3 και Seal στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν οι τιμές των BYD Atto 3 και Seal στην Ελλάδα, με το πρώτο να ξεκινά από τις 37.990 ευρώ και το δεύτερο από...
Autoblog.gr