Από την στιγμή που ο κόσμος έμαθε την Mini, πριν περίπου 60 χρόνια, τα αυτοκίνητα της έχουν μεγαλώσει κατά σχεδόν 40 με 50%, ανάλογα την έκδοση. Λογικό μεν, αλλά κάποιοι ίσως πουν ότι οι διαστάσεις τους δεν συνάδουν με το αυθεντικό λόγο ύπαρξης τους.

Παρόλα αυτά, σε πρόσφατη συνέντευξη του ο επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού της βρετανικής εταιρίας, Florian Nissl, δήλωσε ότι τα μοντέλα της Mini θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν στο μέλλον, τονίζοντας:

Όντας προσωπικά πελάτης αυτοκινήτων, έχω αυτές τις αναμνήσεις από τα αυτοκίνητα που οδηγούσα, 15 με 20 χρόνια πριν, και δεν θέλω αναγκαστικά να ξαναζήσω αυτή την εμπειρία. Σήμερα, αυτά τα αυτοκίνητα είναι μεγαλύτερα και επίσης πολύ ασφαλέστερα.

Έπειτα πιστεύω ότι μόλις εξοικειωθείτε με την ιδέα ότι η Mini είναι ένα εμπορικό σήμα που δεν προσφέρει κατ’ανάγκη αυτοκίνητα που είναι “μίνι” επειδή το όνομα της είναι “Mini”, τότε νομίζω ότι θα αρχίσετε να το συνειδητοποιείτε, τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ, ότι μπορείτε να κάνετε πολλά με την εταιρία γιατί είναι πολύ ισχυρή από άποψη σχεδιασμού, είναι πολύ ευέλικτη και ούτω καθεξής και αυτό είναι πολύ συναρπαστικό.

 • xtra

  βρε μπ@γλαμαδες , δεν ειπαμε να μηυν κανετε μεγαλα αυτοκινητα ! (το λεγαμε αρχικα , αλλα τελοσπαντων).
  Λεμε να φτιαξετε το rocketman .
  Αλλα τωρα αστο , πεταξε το πουλακι !
  Φτιαχτε suv να φρακαρουν οι δρομοι

 • VaggD

  Και καλά θα κάνουν! Ας κρατήσουν το mini one σαν το αυθεντικό mini και απλά ας του προσθέσουν εξοπλισμό και άλογα..

 • Μάνος Μαμαλάκης

  Ε τότε να τη λέτε ΜΑΧΙ. Πάει κι η ΜΙΝΙ μόνο στο όνομα έμεινε.

  Όντως το Rocketman που φέρνει περισσότερο στο 1ο Mini ωραίο θα ‘ταν αλλά τώρα πάει.
  Η ΜΙΝΙ γίνεται ΜΑΧΙ.

 • Dentdim

  Εδώ η a class έφτασε τα 4,4 μέτρα ,το δε honda civic τα 4.5 m(!!!) και θεωρούνται μικρομεσαία , τα mini δεν θα μεγάλωναν??

 • Dentdim

  Εδώ η a class έφτασε τα 4,4 μέτρα ,το δε honda civic τα 4.5 m(!!!) και θεωρούνται μικρομεσαία , τα mini δεν θα μεγάλωναν??

 • παρωδία τρεηντμαρκ

 • JohnnyXP64

  θάνατος στα mini και οτι αντιπροσωπεύει αυτο το ακριβό κουβαδακι.