Από την στιγμή που ο κόσμος έμαθε την Mini, πριν περίπου 60 χρόνια, τα αυτοκίνητα της έχουν μεγαλώσει κατά σχεδόν 40 με 50%, ανάλογα την έκδοση. Λογικό μεν, αλλά κάποιοι ίσως πουν ότι οι διαστάσεις τους δεν συνάδουν με το αυθεντικό λόγο ύπαρξης τους.

Παρόλα αυτά, σε πρόσφατη συνέντευξη του ο επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού της βρετανικής εταιρίας, Florian Nissl, δήλωσε ότι τα μοντέλα της Mini θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν στο μέλλον, τονίζοντας:

Όντας προσωπικά πελάτης αυτοκινήτων, έχω αυτές τις αναμνήσεις από τα αυτοκίνητα που οδηγούσα, 15 με 20 χρόνια πριν, και δεν θέλω αναγκαστικά να ξαναζήσω αυτή την εμπειρία. Σήμερα, αυτά τα αυτοκίνητα είναι μεγαλύτερα και επίσης πολύ ασφαλέστερα.

Έπειτα πιστεύω ότι μόλις εξοικειωθείτε με την ιδέα ότι η Mini είναι ένα εμπορικό σήμα που δεν προσφέρει κατ’ανάγκη αυτοκίνητα που είναι “μίνι” επειδή το όνομα της είναι “Mini”, τότε νομίζω ότι θα αρχίσετε να το συνειδητοποιείτε, τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ, ότι μπορείτε να κάνετε πολλά με την εταιρία γιατί είναι πολύ ισχυρή από άποψη σχεδιασμού, είναι πολύ ευέλικτη και ούτω καθεξής και αυτό είναι πολύ συναρπαστικό.