Πριν τρεις εβδομάδες, η Tesla ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη, και τον τελευταίο καιρό η αμερικάνική εταιρία ψάχνει τοποθεσία στην Ευρώπη για ένα νέο Gigafactory. Και ενώ ο Elon Musk έχει δηλώσει ότι η πρώτη της επιλογή για αυτό είναι τα γαλλο-γερμανικά σύνορα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal οι αρχικές συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει με τις αρχές της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία συμφωνία, με την Ολλανδία να φιλοξενεί την έδρα της Tesla στην Ευρώπη.

Η τοποθεσία του προτεινόμενου ευρωπαϊκού Gigafactory θα είναι κοντά στις χώρες Μπενελούξ (Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο), αλλά προς το παρόν η Γερμανία φέρεται ως κυρίαρχη επιλογή, παρά ως μια επιβεβαιωμένη απόφαση.

  • Ο Μπαφοντίνας

    Παρακαλώ να κατεύει η είδηση αυτή μην τυχόν την διαβάσει κανα κυβερνητικό στέλεχος και του μπούν τίποτα φαεινές ιδέες,να κάνει κίνηση δηλαδή μπάς και το φέρει προς τα μέρη μας αυτό το εργοστάσιο προσφέροντας πχ για καμια 10αρια χρόνια μηδενική φορολογία…