Τα πρόστιμα για χρήση της ΛΕΑ

Σχετικά άρθρα

Όσοι πιαστούν να κινούνται με τα οχήματά τους στις ΛΕΑ, στις Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης, θα κληθούν να πληρώσουν μεγάλα πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 29 του αναθεωρημένου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η κίνηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επιφέρει πρόστιμο 100 ευρώ, 9 βαθμούς ποινής, αλλά και επιπλέον 2 μήνες (60 ημέρες) αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και επίσης 2 μήνες (60 ημέρες) αφαίρεση του διπλώματος του οδηγού.

Η οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επιτρέπεται μόνον στα οχήματα επείγουσας ανάγκης, δηλαδή το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και την Τροχαία καθώς και στα ειδικά οχήματα οδικής ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας.

Η στάση στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως όταν το αυτοκίνητο έχει πάθει βλάβη ή εάν σας σταματήσει η Τροχαία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...