Η νέα γενιά του Opel Corsa θα είναι εντελώς διαφορετική από τη τωρινή. Το μοντέλο δεν θα βασίζεται σε κάποια πλατφόρμα της GM, αλλά στην CMP της PSA, την ίδια που θα χρησιμοποιεί και το νέο Peugeot 208.

Το μοντέλο θα είναι προσθιοκίνητο και αρχικά ανάμεσα στους διαθέσιμους κινητήρες θα συναντάμε έναν τρικύλινδρο 1.200αρη, όπως επίσης τον 1.500αρη BlueHDI της Peugeot απόδοσης από 90 έως 130 άλογα, με τους κινητήρες να συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

Το μοντέλο θα προσφέρεται και ως αμιγώς ηλεκτρικό που θα ονομάζεται eCorsa. Το νέο Corsa θα ζυγίζει λιγότερο, θα έχει αυξημένη στρεπτική ακαμψία, μεγαλύτερες διαστάσεις, με τον χώρο αποσκευών να έχει περισσότερα από 300 λίτρα χωρητικότητας.

Σχεδιαστικά θα διαφέρει ριζικά από το σημερινό μοντέλο, μιας και θα αντλεί στοιχεία από το GT X Experimental Concept. Το νέο Corsa θα πωλείται αποκλειστικά ως πεντάπορτο, θα φορά LED φωτιστικά σώματα με το Corsa να συνεχίζει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Opel στην Σαραγόσα της Ισπανίας, μαζί με την νέα γενιά του Adam.