Ο Gordon Murray μιλά για το νέο κεντρομήχανο supercar που ετοιμάζει

Σχετικά άρθρα

Ο Gordon Murray, ο άνθρωπος που σχεδίασε την θρυλική McLaren F1, τον περασμένο Νοέμβριο ανακοίνωσε την ίδρυση της δική του αυτοκινητοβιομηχανίας και σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το νέο κεντρομήχανο supercar που ετοιμάζει

Ξεκινώντας από το όνομα, η εταιρία ονομάζεται IGM, και πρακτικά αποτελεί αναβίωση της μάρκας που ο ίδιος ίδρυσε στην αρχή της καριέρας του. Τότε είχε κατασκευάσει το “T.1” IGM Ford Special, με το οποίο ο ίδιος έτρεξε σε εθνικούς αγώνες της Νοτίου Αφρικής το 1967 και 1968, όταν ήταν 20 χρονών.

Η νέα του εταιρία έχει ως στόχο να δημιουργήσει καινοτόμα projects αυτοκινήτων και να τα περνά σε περιορισμένη παραγωγή, με το πρώτο να είναι το παραπάνω. Με αυτό ο Murray γιορτάζει την 50-χρονη καριέρα του, και είναι κεντρομήχανο, ενώ φαίνεται να διαθέτει απαλές και μυώδεις γραμμές, με εισαγωγή αέρα στην οροφή.

Ο 72-χρονος Murray αναφέρει ότι έμπνευση του αποτελούν οι μηχανολογικές αρχές της McLaren F1, με το νέο supercar να κατασκευάζεται για τις σύγχρονες συνθήκες οδήγησης, με τα πιο σύγχρονα υλικά και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Ο Murray υπόσχεται πως αυτό θα είναι τόσο ξεχωριστό, τόσο από πλευράς σχεδιασμού, όσο και από πλευράς επιδόσεων, όσο ήταν η McLaren F1 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, καθώς θα βασίζεται στο πρωτοποριακό σασί iStream Superlight, καινοτομία δικιά του, το οποίο είναι 50% πιο ελαφρύ σε σχέση με τα υπόλοιπα σασί των supercars.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στη διετία 2019-2020, θα ζυγίζει λιγότερα από 1.000 κιλά, μιας και θα φέρει πλαίσιο από εξωθημένο αλουμινένιο. Οι διαστάσεις του θα είναι αρκετά συμπαγείς και μηχανικά δεν γνωρίζουμε ακόμη τον κινητήρα που θα δίνει δύναμη στο μοντέλο. Ωστόσο ο Murray ξεκαθάρισε πως το αυτοκίνητό του θα προσφέρεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

ΠηγήEvo.co.uk

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...