Η Lamborghini έδωσε την πρώτη teaser φωτογραφία της Aventador SVJ που θα παρουσιαστεί επίσημα στο Pebble Beach στις 23 του μηνός. Από την φωτογραφία βλέπουμε πως το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα της ιταλικής εταιρίας, έχοντας αεραγωγούς στο καπό.

Η Lamborghini Aventador SVJ έκανε νέο ρεκόρ στο Nurburgring, όπου με χρόνο 6 λεπτών και 44,97 δευτ. έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής της γερμανικής πίστας.

Το αυτοκίνητο διαθέτει πληθώρα αεροδυναμικών τροποποιήσεων, όπως νέο κάλυμμα του κινητήρα, νέους αεραγωγούς, τεράστιο διαχύτη, καθώς και διπλές απολήξεις της εξάτμισης, στο κέντρο του πίσω μέρους, όπως ακριβώς και η Huracan Performante, ενώ υπάρχουν και εδώ οι αεροδυναμικές λύσεις του ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva). Η αεροδυναμική είναι βελτιωμένη κατά 40% σε σχέση με την “απλή” SV, μιας και παράγει 490 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης στην τελική ταχύτητα.

Τα αρχικά SV προέρχονται από τις λέξεις Super Veloce, ενώ το J από το Jota, και μηχανικά είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο ατμοσφαιρικός 6,5-λίτρων V12 κινητήρας θα είναι πιο δυνατός, με εκτιμώμενη απόδοση τα 760 άλογα και τα 720 Nm ροπής.