Ο Elon Musk θέλει να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο

Σχετικά άρθρα

Με ένα και μόνο tweet του ο Elon Musk κατάφερε να προκαλέσει τον απόλυτο πανικό στον επενδυτικό κόσμο. Βλέπεις ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla έγραψε πως σχεδιάζει να εξαγοράσει την Tesla και να βγάλει την μετοχή της από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η ανακοίνωση αυτή του Musk οδήγησε σε προσωρινή διακοπή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Tesla, η οποία πλέον επανήλθε, με την μετοχή να παρουσιάζει αύξηση 10,99% (+37,58 δολάρια), φτάνοντας τα 379,57 δολάρια!

Ο Musk έγραψε στο Twitter:

Σκέφτομαι να κάνω την Tesla ιδιωτική εταιρεία στα 420 δολάρια. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη.

Αυτό σημαίνει πως ο επιχειρηματίας σκέφτεται να αγοράσει την εταιρεία σε μια κεφαλαιοποίηση 71,3 δισ. δολαρίων! Το αρχικό tweet του Musk έγινε λίγο αφότου γνωστοποιήθηκε ότι το κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας αγόρασε ποσοστό αξίας 2 δισ. δολαρίων στην Tesla.

Σε ανακοίνωσή του ο Musk ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία οριστική απόφαση, όμως το σκεπτικό είναι ότι μία τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε ένα ιδανικό περιβάλλον για να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εταιρεία. Επίσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει σκέψη να συγχωνευτούν η Tesla και η SpaceX.

Όπως εξήγησε, ως εισηγμένη επιχείρηση η Tesla υπόκειται στις βίαιες μεταβολές της τιμής της μετοχής της, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τους εργαζομένους της εταιρείας, που είναι και μέτοχοί της. Ανέφερε ακόμα ότι η διαδικασία της ανακοίνωσης των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων προκαλεί “τεράστιες πιέσεις” στην εταιρεία ώστε να λάβει αποφάσεις που “μπορεί να είναι κατάλληλες για ένα συγκεκριμένο τρίμηνο, αλλά όχι απαραιτήτως και μακροπρόθεσμα”.

Πρόσθεσε επίσης πως υπάρχουν πολλοί που έχουν κίνητρο να επιτεθούν στην εταιρεία, “σορτάροντας” τη μετοχή της.

Σημείωσε πάντως ότι αν η Tesla στο μέλλον μπει σε μία φάση πιο αργής, πιο σταθερής και προβλέψιμης ανάπτυξης, τότε ενδεχομένως θα είχε νόημα να επιστρέψει στο χρηματιστήριο.

Όσο για το πώς θα γίνει η διαδικασία, αν τελικά προχωρήσει, ο Elon Musk γνωστοποίησε πως θα προτείνει σε όλους τους μετόχους, μεταξύ των οποίων και οι εργαζόμενοι στην Tesla, είτε να παραμείνουν ως επενδυτές στην ιδιωτική πλέον Tesla, είτε να πουλήσουν τις μετοχές τους έναντι 420 δολαρίων ανά μετοχή, τιμή αυξημένη κατά 20% σε σχέση με τη τιμή της μετοχής της Tesla μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου του έτους.

Ξεκαθάρισε τέλος πως ο ίδιος δε φιλοδοξεί να συγκεντρώσει στα χέρια του τον έλεγχο της εταιρείας και το ποσοστό που θα διατηρήσει στο τέλος της διαδικασίας θα είναι κοντά στο 20% που κατέχει σήμερα, ενώ διευκρίνισε πως η τελική απόφαση θα ληφθεί με τις ψήφους των μετόχων της εταιρείας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla περιορίζει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα καθώς επιβραδύνεται η αύξηση των πωλήσεων

Η Tesla μείωσε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Κίνα, εν μέσω υποτονικής ανάπτυξης στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού στη...

Συνελήφθη Καναδός για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Tesla

Ένας Καναδός πολίτης που ζει στο Ningbo της Κίνας συνελήφθη στο Long Island της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...
Autoblog.gr