Εδώ και πολλά χρόνια το best-seller προϊόν της Volkswagen είναι τα λουκάνικα της. Η γερμανική εταιρία ξεκίνησε να κατασκευάζει τα διάσημα Currywurst λουκάνικά της (λουκάνικα με κάρυ) από το 1973 στο Wolfsburg, με το εργοστάσιο παραγωγής να βρίσκεται μέσα στο κεντρικό εργοστάσιο της VW στην ίδια πόλη, διαθέτοντας μάλιστα και το δικό του κρεοπωλείο, με τους 30 υπαλλήλους του να κατασκευάζουν εκατομμύρια λουκάνικα κάθε χρόνο.

Καταλαβαίνεις λοιπόν πως η γεύση του Currywurst λουκάνικου της VW έχει αγαπηθεί τόσο από τους υπαλλήλους της εταιρίας, όσο και από τους υπόλοιπους καταναλωτές, αλλά τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από τους εργαζομένους της VW πως η γεύση έχει αλλάξει. Όπως αναφέρουν, το λουκάνικο έχει γίνει πλέον πολύ πικάντικο, με την γεύση από το κάρι να χάνεται.

Η VW απάντησε μέσω του σεφ της, Martin Cordes, ο οποίος είπε πως “η πηγή του κακού” είναι η νέα κέτσαπ που παρασκευάζει ένας προμηθευτής της. Η αμερικάνικη εταιρία Mondelez σταμάτησε την παραγωγή της κέτσαπ που προμηθεύονταν η VW και έτσι η γερμανική εταιρία την αντικατέστησε με μια νέα κέτσαπ που την κατασκευάζει μια εταιρία με έδρα το Μόναχο. Η νέα κέτσαπ έχει περισσότερη πάστα ντομάτας, λιγότερο λίπος και λιγότερη ζάχαρη και όπως τόνισε ο Cordes, θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να ξαναπροσφέρουν ακριβώς την ίδια γεύση.