Button: O Alonso θα γυρίσει στην F1, σίγουρα

Σχετικά άρθρα

Πριν μια εβδομάδα, ο Fernando Alonso σόκαρε τους πάντες ανακοινώνοντας ότι το 2019 δεν θα τρέξει στην Formula 1, και την θέση του θα καλύψει ο Carlos Sainz Jr. Στην ανακοίνωση του, όμως, ο 37-χρονος Ισπανός ήταν αινιγματικός σχετικά με το μέλλον του, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της McLaren. Η καρδιά μου είναι με την ομάδα για πάντα. Γνωρίζω ότι θα επιστρέψουν ισχυρότεροι και καλύτεροι στο μέλλον και θα μπορούσε να είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή για μένα να επιστρέψω στο πρωτάθλημα. Αυτό θα με έκανε πραγματικά ευτυχισμένο.

Στον χθεσινό 6ώρο αγώνα του WEC στην πίστα του Silverstone, ο Jenson Button – ο οποίος τρέχει με την ομάδα της SMP Racing LMP1– σχολιάζοντας την απόφαση του Alonso είπε:

Τα πάντα έχουν να κάνουν με το άτομο, όταν είναι να επιλέξει να φύγει από τη Formula 1. Αυτός [ο Alonso] έκανε το ίδιο πράγμα με αυτό που επέλεξα να κάνω – έφυγε, αλλά το άφησε ανοιχτό για ένα χρόνο μετά, για να γυρίσει πίσω. Νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή επιλογή. Και εάν η McLaren είναι γρήγορη και κερδίζει αγώνες, θα επιστρέψει στη Formula 1, σίγουρα.

Κάθε οδηγός στον κόσμο θα ήθελε να είναι σε ένα μονοθέσιο που να κερδίζει στη Formula 1. Σταματάς να τρέχεις, νομίζω, επειδή έχεις βαρεθεί τα ταξίδια και το άγχος, και αν δεν έρχονται τα αποτελέσματά, δεν υπάρχει λόγος να είσαι εκεί. Εάν το αυτοκίνητο είναι γρήγορο, είμαι βέβαιος ότι θα ήθελε να γυρίσει πίσω το 2020.

Ο Alonso ισχυρίστηκε ότι η απόφασή της αποχώρησης του επηρεάστηκε από την “πολύ κακή” δράση στην F1, και όχι από τα αποτελέσματα της McLaren. Ο Button, ο οποίος -όπως ανέφερα- αγωνίζεται μαζί με τον Ισπανό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής φέτος, δήλωσε ότι η πλήρης κυριαρχία της ομάδας της Toyota με την οποία τρέχει ο Alonso αναιρεί τη λογική του Ισπανού:

Νομίζω ότι τα σχόλιά του ίσως δεν ήταν τα καλύτερα, εννοώντας αυτό που είπε “ότι οι αγώνες είναι πιο βαρετοί”. Θέλω να πω, αγωνίζεται στο WEC, και ο μόνος ανταγωνισμός του είναι οι team-mates του, καταλαβαίνετε τι εννοώ;

Δεν νομίζω ότι μπορείς πραγματικά να το πεις αυτό, αλλά τον καταλαβαίνω. Εάν αγωνίζεται για τη νίκη, θα το απολαύσει πολύ περισσότερο, και το κάνει, αλλά όταν έχεις κερδίσει πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα -όπως αυτός- και παλεύει για τη μέση του grid, το κάνει βαρετό μετά από λίγο.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr