Δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Fernando Alonso από την McLaren και την Formula 1, η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι στη θέση του 37-χρονού θα έρθει ένας άλλος Ισπανός, ο Carlos Sainz Jr.

Ο 23-χρονος Carlos υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την ομάδα του Woking, με την κύρια επιπλοκή που αντιμετώπισε η McLaren με τον Sainz να ήταν το συμβόλαιο του με την Red Bull. Όπως ξέρεις, ο Sainz τρέχει από τα τέλη της περασμένης σεζόν με τα χρώματα της Renault όντας δανεικός από την Red Bull.

Με τον Daniel Ricciardo να παίρνει την απόφαση να εγκαταλείψει την Red Bull για τη Renault, καταλαμβάνοντας τη θέση του Sainz, η McLaren αναγκάστηκε να περιμένει μέχρι η Red Bull αποφασίσει αν θα προωθήσει τον Sainz ή τον Gasly στην πρώτη ομάδα.

Με τον Sainz να πηγαίνει στο Woking από την ερχόμενη σεζόν, αυτό σημαίνει ότι team-mate του Max Verstappen στην αυστριακή ομάδα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι Pierre Gasly.

Το ερώτημα που υπάρχει τώρα είναι ποιος θα οδηγήσει το δεύτερο μονοθέσιο της McLaren, με τους Lando Norris, Esteban Ocon και Stoffel Vandoorne να είναι οι πιο πιθανοί υποψήφιοι, με την ομάδα να ανακοινώνει ότι θα μάθουμε σύντομα.