Στις αρχές Απριλίου, η Porsche είχε πάει στην πίστα του Spa-Francorchamps, στο Βέλγιο, και με οδηγό τον Neel Jani πίσω από το τιμόνι της Porsche 919 Hybrid Evo σημείωσε χρόνο 1:41.770, στα 7.004 χλμ της διαδρομής της πίστας. Αυτός ο χρόνος ήταν καλύτερος από τον χρόνο που είχε πετύχει πέρυσι στην ίδια πίστα ο Lewis Hamilton, καθώς είχε πάρει την pole position με 1:42.553.

Μάλιστα ο χρόνος αυτός είναι κατά 12 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από τον ταχύτερο χρόνο που είχε πετύχει πέρυσι η 919 Hybrid κατά τον 6ωρο αγώνα του Spa στο WEC, κάτι που έδειχνε τις εξαιρετικές δυνατότητες του δημιουργήματος της Porsche. Όπως, όμως, ξέρεις η 919 Hybrid Evo δεν υπόκειται σε κανένα περιορισμό, και είναι απλά ότι καλύτερο μπορεί να δείξει η γερμανική εταιρία.

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες του αγώνα της Formula 1 στην Βελγική πίστα, με τον Lewis Hamilton να παίρνει άλλη μια pole στις βρεγμένες συνθήκες. Στο Q2, όμως, και ενώ η πίστα ήταν στεγνή, ο Sebastian Vettel κατάφερε και έγραψε χρόνο 1:41.501, μέσα σε ένα αγωνιστικό τριήμερο, κάνοντας έτσι νέο ρεκόρ πίστας.