Ο Daniel Ricciardo θα πάρει ποινή και θα εκκινήσει από το τέλος του grid στον αγώνα της Monza, το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς θα γίνει ο πρώτος οδηγός που θα φορέσει την τελευταία εξέλιξη (Spec C) του power unit της Renault. Αυτό κρίνεται ως κίνηση στρατηγικής από τον αγωνιστικό διευθυντή της Red Bull Racing, Christian Horner, καθώς ενέκρινε την αλλαγή του κινητήρα στο μονοθεσίου του Αυστραλού.

Εάν το Spec C αποδόσει καλά στο αυτοκίνητο του Ricciardo, ο Max Verstappen μπορεί επίσης να λάβει κάποια νέα στοιχεία μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η εργοστασιακή ομάδα της Renault επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει την τελευταία αναβάθμιση και οι δύο οδηγοί της (Nico Hulkenberg και Carlos Sainz) θα τρέξουν με τον Spec B, που είχαν και στο Spa το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο επικεφαλής της Renault Sport, Cyril Abiteboul, αναγνωρίζει ότι υπάρχουν κίνδυνοι αξιοπιστίας για το Spec C και παραδέχεται ότι η ομάδα από το Enstone δεν μπορεί να ρισκάρει και να αντέξει οικονομικά την ενδεχόμενη απώλεια της τέταρτης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Christian Horner δήλωσε:

Ο Daniel θα έχει ποινή θέσεων στον επόμενο αγώνα, αντίθετα ο Max (Verstappen) πιστεύουμε πως θα τα καταφέρει καλύτερα. Οπότε δεν έχω μεγάλες προσδοκίες από το σαββατοκύριακο που έρχεται, όμως στον μεθεπόμενο αγώνα (στην Σιγκαπούρη) θα δυσκολέψουμε αρκετά τις Mercedes και Ferrari.