H Jaguar Land Rover έξελιξε αυτόνομο όχημα που σε κοιτάει στα μάτια

Σχετικά άρθρα

Η Jaguar Land Rover μας παρουσιάζει ένα αυτόνομο όχημα με “εικονικά μάτια”, το οποίο μπορεί να μιμείται την επαφή με τα μάτια που γίνεται μεταξύ πεζών και οδηγών πριν οι πρώτοι αποφασίσουν να διασχίσουν ένα δρόμο. Σύμφωνα με ερευνες -που επικαλείται η βρετανική εταιρία- έως και το 63% των πεζών ανησυχεί για το πόσο δύσκολη θα είναι η διέλευση των δρόμων, όταν τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό αρχίσουν να κυκλοφορούν μαζικά στους δρόμους.

Για το λόγο αυτό, σε μια προσπάθεια της η JLR να ανακτήσει την εμπιστοσύνη που έχουν οι πεζοί στη σύγχρονη τεχνολογία, και δη σε εκείνη της αυτόνομης οδήγησης, εξέλιξε το συγκεκριμένο όχημα. H κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση στα πλαίσια του project Autodrive και η εταιρία έχει ήδη πραγματοποιήσει πάνω από 500 δοκιμές στους δρόμους του Coventry στην Αγγλία.

Αυτές αναμένεται να βοηθήσουν τους γνωστικούς ψυχολόγους να ανακαλύψουν πώς τα μελλοντικά συνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματα μπορούν να αναπαράγουν την ανθρώπινη συμπεριφορά κατά την οδήγηση, καθώς αναλύουν πώς αντιδρούν οι άνθρωποι πριν και μετά την επαφή με τα μάτια με το αυτόνομο όχημα.

Ο Pete Bennett, διευθυντής έρευνας του τμήματος μελλοντικής κινητικότητας της Jaguar Land Rover, δήλωσε:

Είναι στη φύση του ατόμου να κοιτά τον οδηγό του οχήματος που πλησιάζει πριν διασχίσει το δρόμο. Η κατανόηση του πώς αυτό μεταφράζεται στον πιο αυτοματοποιημένο κόσμο του αύριο, είναι σημαντικό. Θέλουμε να μάθουμε αν είναι ευεργετικό να παρέχουμε στους ανθρώπους πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις ενός οχήματος ή αν το να αφήσουμε έναν πεζό να γνωρίζει ότι έχει αναγνωριστεί είναι αρκετό για να βελτιώσει την εμπιστοσύνη που νιώθει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...