Arrivabene: H Mercedes δεν είναι συνηθισμένη να τρώει μπουνιές

Σχετικά άρθρα

Η νίκη του Sebastian Vettel στο Βελγικό Grand Prix το περασμένο Σαββατοκύριακο μείωσε το προβάδισμα του Lewis Hamilton στο πρωτάθλημα οδηγών στους 17 βαθμούς, ενώ απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι η Ferrari έχει ένα ταχύτερο μονοθέσιο, παρότι αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στις βαθμολογίες.

Μιλώντας στην χθεσινή εκδήλωση επίδειξης της F1 στο Μιλάνο, ο Maurizio Arrivabene δήλωσε ότι η Ferrari πρέπει να συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, τονίζοντας:

Δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτό. Τα τελευταία χρόνια ήμασταν με τα κεφάλια μας κάτω, και τρώγαμε μπουνιές δεξιά και αριστερά, αλλά πάντα σηκωνόμασταν. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Αυτοί δεν είναι, έτσι αυτό που λέω στα παιδιά είναι απλό: ας τους κρατήσουμε υπό πίεση. Αργά ή αργότερα, όταν φτάσουμε σε αυτούς [Mercedes], θα είμαστε επιθετικοί γιατί τους έχουν πάρει με τις γροθιές, και ξέρουμε πόσο άσχημο είναι αυτό. Τώρα ήρθε η ώρα να τους δώσουμε.

Hamilton και Vettel, Mercedes και Ferrari μοιράζονται από πέντε νίκες, μετά από 13 αγώνες, και είναι η πρώτη φορά μετά την εισαγωγή των υβριδικών V6 power units που αμφισβητείται έντονα η κυριαρχία της γερμανικής ομάδα, παρότι αυτή απολαμβάνει -επί του παρόντος- 15 βαθμούς απόσταση από τη Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ωστόσο, η Ferrari φαίνεται να κρατάει χαμηλό προφίλ και μην ενθουσιάζεται, με τον Arrivabene να προειδοποιεί ότι η ομάδα δεν πρέπει να παρασυρθεί μόνο λόγω μιας νίκης, λέγοντας:

Είναι μια ανάκαμψη, αλλά είμαστε ακόμα πίσω. Πρέπει να το βάλουμε στο μυαλό μας ότι αν κερδίζεις έναν αγώνα, δεν έχεις κερδίσει το πρωτάθλημα και αυτός είναι ο στόχος μας. Πρέπει να ασκήσουμε πίεση στη Mercedes, που δεν είναι εξοικειωμένη με αυτήν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...