Η Toyota ανακοίνωσε πως ανακαλεί περίπου 1,03 εκατ. υβριδικά οχήματα στην Ιαπωνία, στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του Κόσμου λόγω προβλήματος στην καλωδίωση του κινητήρα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης ανάκλησης του υπουργείου Μεταφορών της Ιαπωνίας, η Toyota δήλωσε ότι στα επηρεαζόμενα οχήματα (Prius, Prius Plug-In Hybrid, C-HR Hybrid και Lexus LC 500h που παρήχθησαν στην Ιαπωνία μεταξύ του Ιουνίου 2015 και του Μαΐου 2018) η καλωδίωση που συνδέει τη μονάδα ελέγχου υβριδικής ισχύος μπορεί να έρθει σε επαφή με το κάλυμμα του σημείου σύνδεσης. Εάν συσσωρευθεί σκόνη στην καλωδίωση ή στο κάλυμμα, η μόνωση των καλωδίων μπορεί να φθαρεί με την πάροδο του χρόνου λόγω των κραδασμών, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και τελικά φωτιά.

Περίπου τα μισά αυτοκίνητα που επηρεάζονται από την ανάκληση κυκλοφορούν στην Ιαπωνία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Toyota, Jean-Yves Jault, ο οποίος πρόσθεσε ότι σε ότι αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες οι ανακλήσεις αφορούν μόνο το Prius, ενώ τα οχήματα που έχουν επηρεαστεί στις ΗΠΑ ανέρχονται σε περίπου 192.000.