Ο Romano Fenati σόκαρε τον κόσμο όταν κατά τη διάρκεια αγώνα του Moto2 πάτησε την μανέτα του φρένου της μοτοσυκλέτας του Stefano Manzi, ενώ πήγαιναν με 250 χλμ/ώρα, μαχόμενοι για την 17η θέση.

Με την κίνηση του αυτή ο Fenati έγινε μισητός από τους πάντες, με τους αγωνοδίκες να τον αποκλείουν τόσο από τον συγκεκριμένο αγώνα, όσο και από τους δύο επόμενους, ενώ η ομάδα του, η Marinelli Snipers ανακοίνωσε τη διακοπή του συμβολαίου του. Επίσης ο Giovanni Castiglione, o CEO της MV Agusta έγραψε στο Instagram του πως θα διασφαλίσει ο ίδιος πως ο Fenati δεν πρόκειται να οδηγήσει ξανά τους κινητήρες του: Συγκεκριμένα έγραψε:

Αυτό είναι το χειρότερο και πιο θλιβερό πράγμα που έχω δει σε μια μοτοσικλέτα. Αληθινοί αθλητές δεν θα ενεργούσαν ποτέ έτσι. Αν θα ήμουν Dorna θα τον απαγόρευα από τον κόσμο αγωνιστικά. Όσον αφορά τη σύμβασή του για μελλοντική θέση ως αναβάτης ή MV Agusta Moto2, θα αντιταχθώ με κάθε τρόπο να τον σταματήσω. Δεν θα συμβεί, δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες της εταιρείας μας.

Και τα δυσάρεστα δεν σταματούν εδώ για τον Fenati, μιας και η ιταλική, μη κερδοσκοπική εταιρεία που ονομάζεται Codacons, πήγε στο γραφείο του εισαγγελέα του Ρίμινι, ζητώντας από αυτόν να εξετάζει την υπόθεσή του και να κρίνει αν πρέπει να κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας ή για οποιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη.

Ο Fenati από τη μεριά του ζήτησε δημόσια συγγνώμη, χαρακτηρίζοντας την πράξη του ως αποτρόπαια.