Με τον Charles Leclerc να είναι ο εκλεκτός που θα αντικαταστήσει τον Kimi Raikkonen στην Ferrari από το 2019, ο 20-χρονος Μονεγάσκος -μιλώντας από τη Σιγκαπούρη- έδειξε ότι είναι φιλόδοξος και γεμάτος προσμονή για την επόμενη χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Leclerc σχολίασε ότι η φετινή Ferrari SF71H είναι ένα μονοθέσιο που μπορεί να κερδίσει τους τίτλους, συμπληρώνοντας πως θέλει να αγωνιστεί για το πρωτάθλημα οδηγών κατά το πρώτο του έτος με τη Scuderia, αν το μονοθέσιο του 2019 είναι εξίσου ανταγωνιστικό. Όπως είπε:

Είναι δύσκολο να μιλήσω τώρα, αλλά ο στόχος μου είναι να κάνουμε την καλύτερη δουλειά με το μονοθέσιο που θα έχουμε. Φέτος έχουν, νομίζω, ένα αυτοκίνητο που κερδίζει, να κερδίσει τον τίτλο, και αν το επόμενο έτος είναι το ίδιο, τότε [ο στόχος] θα είναι να κερδίσω τον τίτλο, το οποίο είναι σίγουρα ένα μεγάλο πράγμα. Θα πρέπει να βελτιωθώ πολύ ως οδηγός, και ναι, [ο στόχος] θα είναι να πάρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τον τετράκις πρωταθλητή και team-mate του Sebastian Vettel, όπως έκανε ο Lewis Hamilton με τον Fernando Alonso στη McLaren στην πρώτη σεζόν του το 2007, ο Leclerc δήλωσε:

Νομίζω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για πολλούς ανθρώπους, για το αν είμαι έτοιμος ή όχι. Είμαι έτοιμος ή όχι, δεν μπορώ να πω, αλλά νομίζω ότι αν δείτε τον Lewis, ήρθε την πρώτη χρονιά και αμέσως ήταν εκεί [στην κορυφή]. Και πιστεύω ότι αν είσαι αρκετά καλός -η εμπειρία είναι πάντα προφανώς καλή- αλλά αν είσαι αρκετά καλός σε μια ομάδα, είσαι αρκετά καλός και για μια κορυφαία ομάδα από το πρώτο έτος που φτάνεις στη Formula 1. Και αν το επόμενο έτος δεν έχω αρκετά καλά αποτελέσματα για να μείνω στη Ferrari, τότε θα ήταν φυσιολογικό να υποβαθμιστώ, και τότε δεν αξίζω μια θέση στην Ferrari. Έτσι είναι το πώς βλέπω τα πράγματα.

Τέλος, ο Leclerc δήλωσε ότι δεν περιμένει να έχει την πολυτέλεια μιας σεζόν εκμάθησης στη Ferrari, τονίζοντας:

Σίγουρα πρέπει να αποδώσω. Δεν πηγαίνω στη Ferrari για να μάθω. Νομίζω ότι είχα μια πολύ καλή σεζόν φέτος, στην οποία μπορούσα να μάθω πολλά πράγματα στο μεγαλύτερο μέρος της και το επόμενο έτος πρέπει να αποδώσω με τον τρόπο που θα πρέπει να είναι, από την στιγμή που πηγαίνεις σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν λέω ότι δεν θα μάθω τίποτα πια – γιατί έχω πολλά να μάθω ακόμα, και μπορώ ακόμα να βελτιωθώ σε πολλά πράγματα, αλλά ναι, σίγουρα θα είμαι πολύ πιο έτοιμος από ό,τι ήμουν στην αρχή της χρονιάς.