Στην έκθεση του Αννόβερο η Renault θα παρουσιάσει το EZ-Pro Concept, την επαγγελματική έκδοση του EZ-Go Concept.

Το αυτόνομο ηλεκτρικό συνδεδεμένο μοντέλο έχει σχεδιαστεί ώστε να μεταφέρει εμπορεύματα. Το EZ-Pro είναι ένα concept car που αποτελείται από ένα αυτόνομο αυτοκινούμενο όχημα που προπορεύεται και αυτοκινούμενες ρομποτικές πλατφόρμες χωρίς οδηγό. Η Renault πιστεύει ότι η διαχείριση της διανομής του «last mile» δεν μπορεί να αυτοματοποιηθεί τελείως, καθώς οι άνθρωποι θα κρατήσουν τον έλεγχο των μεταφορών/συγκοινωνιών για το άμεσο μέλλον.

Στο EZ-Pro το αυτόνομο αυτοκινούμενο όχημα που προπορεύεται φιλοξενεί μία θέση – γραφείο για τον χειριστή που επιβλέπει τη διανομή των αγαθών και των υπηρεσιών του στόλου του. Απαλλαγμένος από τους σημερινούς περιορισμούς της οδήγησης, ο χειριστής, μπορεί να εστιάσει την προσοχή του σε εργασίες που έχουν μεγαλύτερη αξία για τη δουλειά του, όπως το να επιβλέπει τις λίστες διανομής της αυτοκινούμενης πλατφόρμας, αλλά και να εξασφαλίζει ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι αποτελεσματικές και προσαρμοσμένες στις πελατειακές απαιτήσεις, όπως για παράδειγμα η premium διανομή ευαίσθητων ή εύθραυστων αγαθών.

Παράλληλα με τη δέσμευση της Renault για «Εύκολη Ζωή» (Easy Life), το πρωτότυπο Ez-Pro προσφέρει μία ασφαλή και εργονομική λύση για τον επαγγελματία, όπως προκύπτει από την εύκολη πρόσβαση στο μπροστινό τμήμα, το joystick ελέγχου, ή την ιδιαίτερη ευελιξία που εξασφαλίζει η λειτουργία τετραδιεύθυνσης.

Ο στόλος των αυτοκινούμενων ρομποτικών πλατφορμών είτε ακολουθεί σε κομβόι, είτε κινούνται αυτόνομα. Σε συνέχεια της υπόσχεσης του κλάδου Renault PRO+ LPV, η εξατομίκευση είναι ένα ακόμα δυνατό χαρακτηριστικό του πρωτότυπου μοντέλου. Τo EZ-PRO προσφέρει διαμορφώσιμες πλατφόρμες που μπορούν να καλύψουν μια μεγάλη ποικιλία επαγγελματικών αναγκών, από αυτές της διανομής, μέχρι τις ανάγκες των εμπόρων, των τεχνιτών, αλλά και των επιχειρηματιών.