Και κάπως έτσι επιβεβαιώνει η εταιρία ότι το Mondeo δεν είναι νεκρό… ακόμα. Με επίσημο δελτίο τύπου, η Ford ανακοίνωσε σήμερα ότι ετοιμάζει το facelift του μοντέλου, στο οποίο θα προστεθεί υβριδική έκδοση για το Estate αμάξωμα.

Η Ford αναφέρει ότι το μοντέλο έχει εξελιχθεί ειδικά και αποκλειστικά για τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων καταναλωτών, οι οποίοι θέλουν ένα αυτοκίνητο να μεταφέρουν μεγάλα αντικείμενα αλλά να μην αγχώνονται για την αυτονομία.

Εκτός από το Estate, η υβριδική έκδοση του Mondeo θα είναι διαθέσιμη και στο sedan αμάξωμα. Η εταιρία δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας 2,0-λιτρος κινητήρας βενζίνης, ο οποίος λειτουργεί σε κύκλο Atkinson, που κινεί τον εμπρός άξονα, και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα/γεννήτρια, που μπορεί να ανακτήσει το 90% που χάνεται κατά την διάρκεια της επιβράδυνσης.

Η ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μια αερόψυκτη μπαταρία ιόντων-λιθίου μόλις 1,4 kWh, η οποία θα βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα.