Η Renault στην έκθεση του Παρισιού παρουσίασε το K-ZE Concept, ένα πρωτότυπο που μας δείχνει το πως θα μοιάζει ένα χαμηλού κόστους ηλεκτρικό crossover παραγωγής που θα παρουσιαστεί το 2019.

Μοιάζει αρκετά με το Renault Kwid, βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με αυτό και έχει αυτονομία 250 χλμ. Η μπαταρία φορτίζει μέσω απλής οικιακής πρίζας ή ταχυφορτιστή, με την εταιρία να τοποθετεί στο K-ZE ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που παρέχει πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες, διαθέτει σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας και πίσω αισθητήρες στάθμευσης,

Η έκδοση παραγωγής θα πωλείται αρχικά στην Κίνα μέσω της κοινοπραξίας e-GT New Energy Automotive Co, μια συνεργασία της Dongfeng και της Renault-Nissan.

Στο περίπτερο της Renault στο Παρίσι παρουσιάζεται και το Augmented Editorial Experience (AEX), που όπως αναφέρει η εταιρία, συνδυάζει “περιεχόμενο, υπηρεσίας συνδεσιμότητας, κινητικότητας και multimedia, ώστε να μετατρέπει τον χρόνο ταξιδιού σε μια μαθησιακή εμπειρία πέρα ​​από την οδήγηση και πέρα ​​από το ίδιο το αυτοκίνητο”.

Εκτός από το K-ZE, η Renault ανακοίνωσε πως τα νέα Clio, Megane και Captur θα προσφέρονται και ως υβριδικά. Συγκεκριμένα το Clio ως υβριδικό, και τα Megane Captur ως plug-in υβριδικά.