Θυμάσαι το γυμνό carbon σώμα της Gunther Werks 400R που μας έκανε να σκουπίζουμε τα σάλια μας, όταν είδαμε τις φωτογραφίες από το φετινό Pebble Beach; Ε, λοιπόν η αμερικάνικη εταιρία το έβαψε σε ένα εντυπωσιακό κόκκινο (Solar Red) χρώμα, και τώρα μας βγαίνουν τα μάτια έξω! Η Gunther Werks θα παρουσιάσει την δημιουργία της, Sport Touring την ονομάζει, στην εκδήλωση Rennsport Reunion VI Porsche festival, στην πίστα της Laguna Seca, στις 27 Οκτωβρίου.

Όπως ξέρεις, η δουλειά της Gunther Werks μιμείται την δουλειά της Singer Vehicle Design, μόνο που η πρώτη ασχολείται με την 993 της δεκαετίας του ’90, ενώ η δεύτερη κάνει “χρυσές δουλειές” προσφέροντας restomoded 911 των 70’s.

Πριν λίγους μήνες η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή της 400R στο εργοστάσιο της στη Νότια Καλιφόρνια και τα πρώτα τρία αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους το τρίτο τρίμηνο του έτους. Μόλις 25 θα κατασκευαστούν με το κόστος κάθε 400R να ξεπερνά τις €500.000. Εάν δεν διαθέτεις τον απαραίτητο ρευστό, αλλά σου περισσεύει μια 993, η Gunther Werks αναλαμβάνει να την μεταποιήσει σε 400R, στην προνομιακή τιμή των €370.000.

Η εμβληματική 993 εξοπλιζόταν με έναν boxer 3,6 λίτρων και 270 ίππων, κάτι που σημαίνει πως η 400R είναι πάνω από την αντίστοιχη RS και στα ίδια επίπεδα με την Turbo. Εκτός της μηχανικής αναβάθμισης, η Gunther Werks “φουσκώνει” την 993 με ένα widebody kit για να έρθει πιο κοντά στην GT2, “ντύνει” τους προφυλακτήρες, τα φτερά και την οροφή με ανθρακονήματα, χαμηλώνει το αμάξωμα χάρις στο σετ αναρτήσεων Clubsport της ΚW και τοποθετεί Pirelli P-Zero Rosso διαστάσεων 315/30/R18 στους πίσω τροχούς.

Το εσωτερικό είναι γεμάτο από alcantara και δέρμα, τα πίσω καθίσματα “χαιρετίζουν” προς τέρψη ενός ανθρακονημάτινου panel, ενώ και αυτά οδηγού-συνοδηγού είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό. Δεν λείπει και μισό roll cage, στα πρότυπα της GT2 RS.