Τέλος η Jaguar XJR575 από την Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Jaguar παρουσίασε την πιο δυνατή έκδοση της XJ, αλλά σήμερα μαθαίνουμε ότι καταργεί σιωπηλά το μοντέλο από την γκάμα της στην Ευρώπη. Αιτία για αυτό οι νέοι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων WLTP, ενώ και οι πωλήσεις του δεν ήταν οι αναμενόμενες. Σύμφωνα με πληροφορίες από την χώρα προέλευσης του αυτοκινήτου, δεν είναι οικονομικά βιώσιμο για την Jaguar να την ομολογκάρει με τις νέες δοκιμές εκπομπών.

Να θυμίσω, η XJR575 παίρνει κίνηση από τον 5,0-λιτρο κομπρεσοράτο V8 κινητήρα της εταιρίας, ο οποίος αποδίδει 575 άλογα και 700 Nm ροπή. Εξαιτίας αυτού, επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,4 δευτ., πιάνοντας 300 χλμ/ώρα τελική ταχύτητα. Το αυτοκίνητο ήταν αντιμέτωπο με την BMW M760Li xDrive, και την Mercedes-AMG S65, με τον “ιαγουάρο” να είναι ελαφρώς πιο αργός από τα προαναφερθέντα μοντέλα (0,5 και 0,1 δευτ. αντίστοιχα για το 0-100).

Πηγήautoexpress

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...