Η BMW ανακοίνωσε πως με την Brilliance China Automotive Holdings Ltd., συμφώνησαν να επεκτείνουν το συμβόλαιο της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive Ltd. που κανονικά έληγε το 2028, μέχρι το 2040. Παράλληλα η BMW ανακοίνωσε πως θα αυξήσει το μερίδιό της στην κοινοπραξία με την κινεζική JV από το 50% στο 75%, η οποία θα κλείσει μέχρι το 2022.

Από την πλευρά του, το Πεκίνο, έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να ελαχιστοποιήσει τον περιορισμό που υπάρχει στην ιδιοκτησία στον κλάδο της αυτοκίνησης από ξένους μέχρι το 2022.

Η συμφωνία της BMW να αποκτήσει το πρόσθετο μερίδιο θα πρέπει να πάρει την έγκριση των αρμόδιων αρχών και τη συγκατάθεση των μετόχων της Brilliance China. H BMW θα πληρώσει 4,2 δισ. δολάρια για να αποκτήσει τον έλεγχο της κοινοπραξίας.

Στόχος της BMW να αυξήσει την παραγωγική της δυνατότητα στα υφιστάμενα εργοστάσια στην πόλη Shenyang. Η συνολική παραγωγική ικανότητα στα εργοστάσια της κοινοπραξίας θα αυξηθούν στα 650.000 οχήματα στις αρχές του 2020, δημιουργώντας 5.000 νέες θέσεις εργασίας.